ORBAN BRUTALNO ISKREN: Na Trampa i Fica pucano zbog njihovih antiratnih stavova

Novosti online

19. 07. 2024. u 13:17

PREDSEDNIK mađarske vlade napomenuo je da se sa Trampom sastao dva dana pre atentata i da je bivši predsednik SAD u "dobroj formi i spreman za borbu".

ОРБАН БРУТАЛНО ИСКРЕН: На Трампа и Фица пуцано због њихових антиратних ставова

Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein, File

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da su atentati na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i slovačkog premijera Roberta Fica izvršeni zbog njihovih antiratnih stavova, prenosi "Svisinfo".

- Svi ovi napadi su protiv antiratnih, promirovnih političara. Proratne snage su toliko uzburkane, napete, podstaknute i organizovane da pokušavaju da očiste promirovne snage sa pozornice, iz centra političkog života - rekao je on u intervjuu za radio stanicu "Košut".

Napomenuo je da se sa Trampom sastao dva dana pre atentata i da je bivši predsednik SAD u "dobroj formi i spreman za borbu".

Dodao je da smatra da Bog ima plan za Trampa da donese mir, javlja MTI.

Orban je rekao da su on i Tramp takođe razgovarali o ekonomskim pitanjima, a Trampov program sadrži tačke koje želi da uvede u Mađarskoj naredne godine.

Napomenuo da je Trampov predlog da se napojnice ne oporezuju "izvanredan", dodajući da ne vidi razlog za oporezivanje napojnica ni u Mađarskoj.

Mađarska "konstantno dobija ideje" iz Trampovog ekonomskog programa, koje su sve bile predmet njihovog razgovora, rekao je Orban.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev