AMERIČKI MEDIJI: Bajden neće, ali porodica priprema plan kako da se povuče iz predsedničke trke?

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

19. 07. 2024. u 17:57

PORODICA američkog predsednika Džozefa Bajdena smišlja plan kako da se aktuelni lider povuče iz predsedničke trke, javio je američki En-Bi-Si, pozivajući se na neimenovane izvore.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: Бајден неће, али породица припрема план како да се повуче из председничке трке?

Foto Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Izvori navode da, ukoliko osamdesetjednogodišnji predsednik SAD odluči da se ipak ne kandiduje za još jedan mandat, to će biti urađeno u cilju pružanja podrške celoj Demokratskoj partiji i jačanje njenih izgleda da u novembru pobedi Donalda Trampa.

-Bajdenova porodica je odvojeno razgovarala o tome kako bi on želeo da završi svoju predizbornu kampanju tako da to bude u skladu sa njegovim rasporedom i unapred smišljenim planom, javlja En-Bi-Si.

Kako se dalje navodi, među pitanjima koja zabrinjavaju Bajdenov krug ljudi je i uticaj izborne trke na njegovo zdravlje, porodicu i stabilnost u zemlji.

Ipak, "RIA Novosti" podsećaju da su mediji, nakon nedavne vrlo neuspešne debate sa Trampom i poziva javnosti da odustane od kandidature, pisali da Bajden, zapravo, ostaje u predsedničkoj trci i to baš po nagovoru svoje porodice.

Za sada, zvaničan stav Bajdenovog tima je da on ne odustaje od izbora u novembru i da će, iako trenutno boluje od virusa korona, nastaviti sa svojim obavezama već sledeće nedelje.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)