PRETIO DA ĆE UBITI TRAMPA: Bivši američki predsednik upućene uznemirujuće poruke, policija odmah reagovala

Novosti online

20. 07. 2024. u 14:47

POLICIJA Floride uhapsila je čoveka koji je javno pretio da će ubiti republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa i njegovog potpredsednika, senatora iz Ohaja Džej Di Vensa.

ПРЕТИО ДА ЋЕ УБИТИ ТРАМПА: Бивши амерички председник упућене узнемирујуће поруке, полиција одмах реаговала

Tanjug

Policijska uprava u Džupiteru, mestu udaljenom oko tridesetak kilometara od Trampovog odmarališta Mar-a-Lago, navela je u saopštenju objavljenom na Fejsbuku da je uhapsila Majkla M. Vajsmana, nakon što je "istragom utvrđeno da je osumnjičeni uputio pisane pretnje na društvenim mrežama" protiv i Trampa i Vensa, kao i njihovih porodica.

Policija je saopštila da su im na Vajsmana skrenuli pažnju zabrinuti lokalni stanovnici i servisi za upozoravanje na internetu. Pregledom profila osumnjičenog na društvenim mrežama otkriveno je da je Vajsman "uputio više pretnji Trampu i Vensu", navodi se u saopštenju.

Prema snimcima poruka koje su podelili korisnici društvenih medija, Vajsman pozvao da da Tramp i Vens "budu ubijeni pre nego što nas predaju Zapadnoj Rusiji", istovremeno pozivajući na silovanje njihovih ćerki.

Prema statutima Floride, oni koji budu proglašeni krivim za pismene pretnje ubistvom ili povredom mogu se suočiti sa kaznom do 15 godina zatvora ili 15 godina uslovne kazne, kao i novčanom kaznom od 10.000 dolara.

Do hapšenja u Floridi dolazi nakon što je Tramp 13. jula za dlaku preživeo atentat na mitingu u Batleru, Pensilvanija. Tokom atentata je ubijena jedna, a povređene još dve osobe. Jedan metak je promašio Trampovu glavu za centimetar i okrznuo mu uvo. Naoružanog napadača, koji je identifikovan kao 20-godišnji Tomas Metju Kruks, na mestu su ubili pripadnici Tajne službe.

Si-En-En je u petak naveo da se Tajna služba, inače suočena s masovnim kritikama zbog neuspeha da spreči napad na Trampa, trudi da pojača bezbednost na budućim mitinzima republikanskog kandidata, pri čemu je bezbednosni aparat oko samog Trampa navodno potpuno promenjen.

(rt.rs)

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN: Koje države odlučuju pobednika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija