RADNIK POŠTE OTPUŠTEN JER JE PIJAN DOLAZIO NA POSAO: Sindikat se protivi otkazu – Treba mu podsticaj

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

20. 07. 2024. u 17:12

RADNIK Hrvatske pošte (HP) na području Zagreba, dobio je otkaz jer je često bio pijan na poslu i nije na vreme uručivao pošiljke, a odluci o otkazu usprotivio se sindikat HP tvrdeći da "HP nije uzeo u obzir sve okolnosti slučaja, pre svega da se poštar leči od alkoholizma, da nije namerno počinio povrede radne discipline, kao i da mu treba podsticaj u lečenju".

РАДНИК ПОШТЕ ОТПУШТЕН ЈЕР ЈЕ ПИЈАН ДОЛАЗИО НА ПОСАО: Синдикат се противи отказу – Треба му подстицај

Foto: Depositphotos

Radnik je zatim tužio Poštu tražeći da se odluka o otkazu poništi, a kao argument u parnici koristio je protivljenje sindikata, prenosi Slobodna Dalmacija.

-Ja sam lečeni alkoholičar, posrnuo sam i više nisam mogao da stanem nakon jednog pića. Otišao sam 15 dana u bolnicu na lečenje. Sada sam dobro i molim za još jednu priliku, naveo je poštar.

Sudija je odbacio njegov zahtev, navodeći da iz dokumentacije proizlazi da je poštar krenuo na lečenje tek nakon otkaza u avgustu prošle godine.

Kao neposredan povod za otkaz Pošta je navela kontrolu na radnom mestu prošle godine u junu, kada mu je izmereno 1,11 promila alkohola.

Ranije je već bio upozoravan na kršenja discipline - jednom zbog neisporučivanja pošiljke, a drugi put jer je na poslu imao čak 3,17 promila alkohola u krvi.

-Prilikom zadnje kontrole, osim alkohola, utvrđene su i druge velike nepravilnosti u radu. Tačnije, dostava više stotina pošiljaka koje je zadužio kasnila je više od mesec dana, a neke pošiljke su nedostajale, na šta je poštar rekao da ih je izgubio, saopštila je Hrvatska pošta.

U prethodnom slučaju za jednu pošiljku, koja se vodila kao uručena, utvrđeno je da se nalazila u njegovom domu, što "upućuje na voljni element prikrivanja propusta u radu koji su mogli rezultirati štetom za korisnika i poslodavca", rekli su u HP.

Sudija je potvrdio da je otkaz bio potpuno zakonit i opravdan i naložio otpuštenom radniku da Pošti nadoknadi 625 evra troškova parničnog postupka.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija