ZAHAROVA UPOZORAVA: Ova država se pretvara u dobro naoružano utvrđenje NATO

Novosti online

20. 07. 2024. u 19:07

MILITARIZACIJA severne Norveške neće dovesti do povećanja njene bezbednosti, već će imati upravo suprotan efekat, izazivajući eskalaciju tenzija, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА УПОЗОРАВА: Ова држава се претвара у добро наоружано утврђење НАТО

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Već smo ukazivali na to da se severni regioni Norveške, uz rusko-norvešku granicu, postepeno pretvaraju u dobro naoružano utvrđenje NATO. Sve se to radi uz uveravanja Osla da je zainteresovan za održavanje regionalne stabilnosti - navodi Marija Zaharova.

Ona je napomenula da Rusija ne preti Norveškoj.

- Sigurni smo da stanovnici pograničnog okruga Finmarka, koji je pre skoro 80 godina Crvena armija oslobodila od nacističkih osvajača, to znaju bolje nego iko drugi - istakla je Zaharova.

Krajem juna operativna komanda „Finmark“ Oružanih snaga Norveške iznela je još jednu inicijativu čiji je cilj potkopavanje norveške politike samoograničavanja stranog vojnog prisustva i njihove aktivnosti na teritoriji zemlje. Predlaže se da se „za početak“ pomeri granica ograničenja vojnih aktivnosti i vežbi NATO 65 kilometara istočno, kako bi se za vojne obuke i vežbe Alijanse koristila strateški pogodnija područja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija