EPILOG NAPADA IZRAELSKIH AVIONA NA HUTE: Najmanje 80 osoba povređeno

Novosti online

20. 07. 2024. u 23:55

NAJMANjE 80 osoba povređeno je u napadima izraelskih borbenih aviona na ciljeve u luci Hodejda, u Jemenu, javila je danas televizija Al-Masirah, pozivajući se na Ministarstvo zdravlja pod kontrolom Huta, preneo je Rojters.

ЕПИЛОГ НАПАДА ИЗРАЕЛСКИХ АВИОНА НА ХУТЕ: Најмање 80 особа повређено

Foto: Tanjug AP

Zdravstveni zvaničnici u Jemenu saopštili su ranije danas da je u napadima poginulo više ljudi i da su mnogi povređeni, ali nisu izneli detalje.

Izraelska vojska saopštila je da je danas pogodila nekoliko ciljeva Huta u zapadnom delu Jemenu, nakon napada dronom na Tel Aviv prethodnog dana, preneo je AP. Nekoliko "vojnih ciljeva" je pogođeno u zapadnom lučkom gradu Hodejdi, uporištu Huta, navela je izraelska vojska, dodajući da je napad "odgovor na stotine napada koji su izvedeni na državu Izrael poslednjih meseci".

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da je luka Hodejda koju su danas pogodili izraelski borbeni avioni u Jemenu korišćena kao ulazna tačka jemenskog pobunjeničkog pokreta Huti za prijem iranskog oružja.

Foto: Profimedia

Netanjahu je rekao da je napad, oko 1.800 kilometara od izraelskih granica, podsetnik neprijatelju da ne postoji mesto koje Izrael ne može da dosegne.

Istovremeno, kako je izjavio vojni portparol Huta Jahja Sare, Huti neće oklevati da napadnu "vitalne mete" u Izraelu, nakon izraelskih napada na luku Hodejdu u Jemenu.

Vrhovni politički savet jemenskog pobunjeničkog pokreta Huti saopštio je ranije danas da će "efikasno odgovoriti" na napade. U jučerašnjem napadu Huta dronom u centru Tel Aviva je poginula jedna, a ranjeno najmanje 10 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)