NEDOSTAJALO JE MANJE OD 60 MILIMETARA DA METAK UĐE U GLAVU: Stigao novi izveštaj o zdravstvenom stanju Trampa

Novosti onlajn

21. 07. 2024. u 12:40

NEDELjU dana nakon što je bivši predsednik SAD i republikanski kandidat na predstojećim izborima Donald Tramp preživeo atentat na skupu u Pensilvaniji, njegov tim za kampanju objavio je najnovije podatke o zdravstvenom stanju Trampa.

НЕДОСТАЈАЛО ЈЕ МАЊЕ ОД 60 МИЛИМЕТАРА ДА МЕТАК УЂЕ У ГЛАВУ: Стигао нови извештај о здравственом стању Трампа

Tanjug

U izveštaju, koji je napisao kongresmen iz Teksasa Roni Džekson, pouzdani Trampov pristalica koji je bio i Trampov lekar u Beloj kući, izneti su novi detalji o prirodi povreda kandidata Republikanske stranke u napadu u Pensilvaniji.

Prema Džeksonu, Tramp je zadobio prostrelnu ranu na desnom uvu, a nedostajalo je manje od četvrtine inča (60 milimetara) da metak uđe u glavu.

"Metak je napravio ranu široku dva centimetra na hrskavici desnog uha. U početku je bilo značajnog krvarenja, nakon čega je usledilo i oticanje celog gornjeg dela uva. U međuvremenu, otok je nestao i rana je počela da zarasta kako treba", navodi Džekson u izveštaju.

On je dodao da Tramp i dalje ima povremeno krvarenje, zbog čega je potrebno da nosi zavoj, kao na prošlonedeljnoj nacionalnoj konvenciji republikanaca.

"S obzirom na prirodu same rane, ušivanje nije bilo potrebno", napisao je u svom izveštaju Džekson.

Tramp je nakon napada prvo primljen u bolnicu Batler Memorial u Pitsburgu, a prema Džeksonu, lekari su "obavili dijagnostiku koja je uključivala i skener glave".

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

ROBERT DAVI: Beli Anđeo je spasio Trampa od atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija