PROVELA SKORO POLA VEKA U ZATVORU: Žena nakon 43 godine izašla na slobodu, a razlog je samo jedan

Novosti online

21. 07. 2024. u 10:39

SANDRA Hem iz američke savezne države Misuri, koja je provela 43 godine u zatvoru zbog ubistva koje nije počinila, puštena je u petak na slobodu, nakon što je poništena presuda kojom je osuđena.

ПРОВЕЛА СКОРО ПОЛА ВЕКА У ЗАТВОРУ: Жена након 43 године изашла на слободу, а разлог је само један

FOTO: UIKS KPZ Kragujevac

Sandra Hem(64) je imala je 20 godina kada je u novembru 1980. godine proglašena krivom za ubistvo bibliotekarke Patricije Ješke iz gradića Sent Džozef u američkoj saveznoj državi Misouri i osuđena na doživotnu kaznu zatvora, prenosi Bi-Bi-Si.

Tokom revizije slučaja nisu pronađeni dokazi koji bi je povezali sa zločinom, osim priznanja koje je sama dala, ali pod jakom sedacijom u psihijatrijskoj bolnici.

Sudija Okružnog suda Rajan Horsman je 14. juna poništio osuđujuću presudu i istakao da su advokati Sandre Hem imali jasne dokaze o njenoj nevinosti, uključujući i dokaze koji u vreme prvog suđenja nisu bili dostavljeni njenom timu branilaca.

Tokom revizije procesa je otkriveno da je lokalna policija ignorisala dokaze koji su direktno ukazivali na krivicu jednog od policajaca, Majkla Holmana, koji je kasnije otišao u zatvor zbog drugog zločina i umro 2015. godine.

U zaključku sudije Horsmana navedeno je da nijedan forenzički dokaz ne povezuje Hem sa ubistvom, da ona nije imala motiv i da nije bilo svedoka koji bi je povezali sa zločinom.

"Sud smatra da svi prikupljeni dokazni materijali podržavaju zaključak da je reč o stvarnoj nevinosti", zaključio je sudija Horsman.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

NAJVEĆI ZATVOR U AMERICI: Pogled iznutra na El Salvador

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PEVAČICA OTKRILA DA SU JOJ DIJAGNOSTIKOVANA DVA NEUROLOŠKA POREMEĆAJA: Znam da ima toliko ljudi koji prolaze kroz isto