PUCAĆU U KUKAVIČKE OFICIRE: Komandant VSU navodno preti potčinjenima zbog poraza u Donbasu (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 07. 2024. u 17:00

LOV na ukrajinske dezertere od strane specijalnih odreda vojne policije, sukobi i veliki gubici na frontu čini se kao da izazivaju ustanak u Ukrajini protiv Zelenskog.

ПУЦАЋУ У КУКАВИЧКЕ ОФИЦИРЕ: Командант ВСУ наводно прети потчињенима због пораза у Донбасу (ВИДЕО)

Foto MO Ukrajine

Kako navodi moskovski Telegram kanal „Vojna hronika“, ruski vojnici su značajno napredovali u sektoru Južnog Donjeckog fronta, sa ciljem da poremete logistiku garnizona Oružanih snaga Ukrajine u Ugljedaru.

Video koji dokazuje proboj jedinica Oružanih snaga Rusije prema Vodajanomu na pravci puta Ugledar-Konstaninovka izazvao je šok u Kijevu i na Zapadu.

-Rusko napredovanje je bilo 5 kilometara, izjavio je načelnik 79. vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

On je izvestio da se situacija južno od sela Konstantinovka (oblast Marinke, ne mešati sa istoimenim gradom u regionu Kramatorsk) za ukrajinsku vojsku naglo pogoršala.

Zapadni analitičari smatraju da na skoro čitavoj teritoriji kod Vladimirovke i prema Vodajanom imamo povlačenje ukrajinske vojske.

GLAVNOKOMANDUJUĆI VSU PRETI DA ĆE PUCATI U KUKAVIČKE OFICIRE

General Aleksandar Sirski, šef ukrajinskih snaga, je ljut, preti da će pucati na kukavičke oficire ako ne vrate svoja mesta, tvrde ruski izvori.

U Kijevu su ukrajinski oficiri izjavili da se ukrajinske oružane snage više neće predati ni metar u pravcu Pokrovskog, ali su se ukrajinske trupe povukle sa stepske strane.

Pored toga, 17. jula, još jedan u moru OSINT analitičara, GeoConfirmed objavio je snimak sa geografskim koordinatama (47.7996, 37.32358), koji prikazuje aktivne borbene operacije i uspešan napad ruskih oružanih snaga.

Kako se navodi, procenjuje se da se napredovanje ruske vojske u zapadnom pravcu (sa prethodno definisane linije fronta) pomerilo na ukrajinsku stranu za više od 5 km.

Ekspertska zajednica Kijeva, pozivajući se na neimenovanog oficira Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, obaveštava da su „proteklih dana ruske trupe napredovale severozapadno od Vladimirovke, stigavši do rute između Ugledara i Konstantinovke“.

To znači da je put pod aktivnom ciljanom minobacačkom vatrom ruskih oružanih snaga.

“INSTITUT ZA PROUČAVANjE RATA” IZ VAŠINGTONA PRIZNAJE RUSKO NAPREDOVANjE

Pored navedenog, američki stručnjaci iz ISW prepoznali su i teritorijalni uspeh ruske vojske.

Oni pišu da su „ruske snage napravile značajan napredak ka kritičnoj kopnenoj liniji komunikacije u regionu Ugledara (jugozapadno od Donjecka), ali do tih napredovanja verovatno nije došlo u poslednja 24 sata“.

U borbama za Krinke, čitava brigada marinaca Oružanih snaga Ukrajine bila je zarobljena i desetkovana.

Svrha krvave operacije ukrajinskog Generalštaba bila je da se učvrsti na mostobranu, a zatim spusti devet oklopnih jedinica na Krim.

Nedavno je u izveštajima Ukrajinaca povećan broj izjava o značajnim gubicima od rada ruskih pilota dronova“, prenosi NGP RaZVedka.

Svi pokušaji glavnokomandujućeg ukrajinskih snaga Aleksandra Sirskog da stabilizuje situaciju rezervama za sada nisu dali rezultata, dok su plaćenici iscrpljeni, jedinice krvare, a niko na prvim linijama sada ne veruje da su Rusi prikazali sve svoje jedinice i svoje oružje.

 

UKRAJINSKI IZVORI: POJAČANA AKTIVNOST RUSA U OBLASTI ČASOVOG JARA

Ruske jedinice pojačavaju napad na ukrajinske pozicije u Časovom Jaru. Tako, nakon zauzimanja Kalinovke, savladavanja odbrambene linije Oružanih snaga Ukrajine na severu i pristupa kanalu Severski Donjec-Donbas, Oružane snage RF tvrde da nastavljaju da proširuju teritoriju prodora.

Ofanzivu sprovode, posebno, snage 200. brigade i 98. Ivanovske vazdušno-desantne divizije. Ruske trupe takođe tvrde kako potiskuju ukrajinske trupe iz oblasti Kalinovke.

Jedinice Južnog vojnog okruga prilaze Časovom Jaru sa juga – od Ivanovskog. Istovremeno, ruski artiljerci izvode udare na ukrajinsku vojsku duž kanala. Ukrajinski izvori ukazuju na ozbiljnost situacije kod Časovog Jara.

-Rusi nastoje da nastave ofanzivne operacije kako bi došli do linije barijera kanala Severski Donec – Donbas i stvorili uslove za zaokruživanje Časova Jara sa severa i juga. Ovo im je glavni cilj… Kretalo se severno krilo Časika, sumanuta aktivnost Rusa, primećuju ukrajinski telegram izvori.

Osim toga, Kijev izveštava o šest napada ruskih snaga u pravcu Kramatorska. Oružane snage Rusije izvele su i pet napada kod Novomarkovog. Ruska artiljerija i avijacija aktivno rade protiv formacija Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Časov Jar.

Dva dana ranije je jedan od ukrajinskih generala govorio o napetoj situaciji u oblasti Volčanska.

oruzjeonline.com

BONUS VIDEO - TAJNO ORUŽJE RUSKOG RAKETNOG SISTEMA: JARS izvodi vežbe kamuflaže i kontradiverzije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJVEĆA TRANSFORMACIJA Kako je Fahreta postala Brena - Saša doživeo šok kad ju je video: Ovo neće valjati...