TRAMP SE OGLASIO NAKON POVLAČENJA BAJDENA: Žestoko udario na aktuelnog predsednika

Tanjug

21. 07. 2024. u 20:46

KANDIDAT republikanaca na predstojećim predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama Donald Tramp rekao je danas, nakon povlačenja aktuelnog predsednika Džoa Bajdena iz kampanje, da Bajden "odlazi kao do sada najgori predsednik" u istoriji te zemlje.

ТРАМП СЕ ОГЛАСИО НАКОН ПОВЛАЧЕЊА БАЈДЕНА: Жестоко ударио на актуелног председника

Foto: Profimedia

U telefonskom razgovoru za Si-En-En, nekoliko minuta nakon što je Bajden saopštio da se povlači, Tramp je rekao da misli da će potpredsednicu Kamalu Haris lakše pobediti nego što bi pobedio Bajdena, iako još nije poznato da li će ona biti kandidat demokrata za predsednika.

Bajden se danas povukao iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima u novembru. Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da veruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsednika do kraja mandata.

Bajden podržao Kamalu Haris kao kandidatkinju demokrata

Američki predsednik Džozef Bajden podržao je danas, nakon što se povukao iz predsedničke trke, popredsednicu SAD Kamalu Haris kao kandidatkinju demokrata na prerdsedničkim izborima, gde bi se suprotstavila republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu.

- Moja prva odluka kao stranačkog kandidata 2020. bila je da izaberem Kamalu Haris za svog potpredsednika. I to je bila najbolja odluka koju sam doneo. Danas želim da ponudim punu podršku da Kamala bude kandidat naše stranke ove godine. Demokrate – vreme je da se okupimo i pobedimo Trampa. Uradimo to - napisao je Bajden na Iks platformi.

Predsednik SAD Džozef Bajden povukao se danas iz kampanje za reizbor na predsedničkim izborima u 5. novembra.

Bajden je u pismu na platformi Iks poručio da veruje da je u najboljem interesu njegove stranke i države da se povuče i da se fokusira samo na ispunjavanje svoje dužnosti kao predsednika do kraja mandata. On je rekao da će se kasnije u toku nedelje obratiti naciji da bi pružio više detalja o svojoj odluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PEVAČICA OTKRILA DA SU JOJ DIJAGNOSTIKOVANA DVA NEUROLOŠKA POREMEĆAJA: Znam da ima toliko ljudi koji prolaze kroz isto