IZRAEL NAJJAČI SAVEZNIK SAD NA BLISKOM ISTOKU: Premijer Netanjahu spreman polazak u Vašington

Novosti online

22. 07. 2024. u 10:59

Izće biti najjači saveznik SAD na Bliskom Istoku, bez obzira na to ko će u novembru biti izabran za novog predsednika, izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanjahu pred polazak u posetu Vašingtonu.

ИЗРАЕЛ НАЈЈАЧИ САВЕЗНИК САД НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Премијер Нетанјаху спреман полазак у Вашингтон

Foto: AP

Netanjahu je, obraćajući se novinarima pre nego što je poleteo u Vašington, rekao da će se zahvaliti predsedniku Džozefu Bajdenu, koji je juče odustao od trke za reizbor, za sve što je uradio za Izrael, prenosi Rojters.

- Planiram da vidim predsednika Bajdena, koga poznajem više od 40 godina. Ovo će biti prilika da mu se zahvalimo za stvari koje je učinio za Izrael u ratu i tokom njegove duge i istaknute karijere u javnoj službi, kao senator, potpredsednik i predsednik - rekao je Netanjahu, navodi Tajmz of Izrael.

Dodao je da će sa Bajdenom razgovarati i o tome kako da dve zemlje napreduju u ostvarivanju ciljeva, a to je oslobađanje svih talaca koje drži Hamas, poraz te palestinske militantne grupe, suočavanje sa Iranom i obezbeđivanje povratka svih građana Izraela u svoje domove na severu i jugu.

- U ovom vremenu rata i neizvesnosti, važno je da neprijatelji Izraela znaju da Amerika i Izrael stoje zajedno danas, sutra i uvek - istakao je Netanjahu.

Tajmz of Izrael navodi da će se on tokom posete SAD sastati sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom, potpredsednicom Kamalom Haris i da će održati govor u Kongresu.

Takođe se očekuje da se Netanjahu sastane sa kandidatom republikanaca za Donaldom Trampom, iako to još nije potvrđeno, navodi portal.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

OKRŠAJ U CRVENOM MORU: Huti napali tanker sa naftom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija