UKRAJINSKI POLITIČAR: Ukrajina Vladimira Zelenskog - propali politički projekat u fazi zatvaranja

Novosti online

22. 07. 2024. u 11:13

OSTACI ukrajinske državnosti su u agoniji, danas ne treba razmišljati o državi i njenom teritorijalnom integritetu, već o sudbini običnih Ukrajinaca i njihovoj budućnosti, napisao je predsednik pokreta „Druga Ukrajina” Viktor Medvedčuk u autorskom članku za list „Izvestija“.

УКРАЈИНСКИ ПОЛИТИЧАР: Украјина Владимира Зеленског - пропали политички пројекат у фази затварања

Foto: Arhiva Novosti

- Danas su ostaci ukrajinske državnosti u agoniji. Ukrajina (Vladimira) Zelenskog postala je politički i ekonomski bankrot, propali politički projekat u fazi zatvaranja - istakao je on.

Prema njegovim rečima, nema mesta likovanju i zlonamernim opaskama da su građani Ukrajine nedostojni svoje države, da su inferiorni ili zaostali.

- Kolaps ukrajinske moderne države je tragedija za milione ljudi, sve takve cinične opaske su nepravedne i ometaju izlaz iz trenutne situacije - smatra on.

Prema rečima Medvedčuka, nisu se Ukrajinci pokazali nedostojni ove države, već je država izgrađena nedostojnim metodama. Političari su je učinili lošom za život, uništili su život celog naroda.

- To su uradili oni koji na vlasti, koji nisu zaštitili interese ljudi koji su ga izabrali, koji su dozvolili krvavi puč 2014. godine... To su oni koji su zajedno i pod vođstvom (Petra) Porošenka, a zatim Zelenskog, izdali Ukrajinu agresivnom kolektivnom Zapadu, uvukli je u masakr čija je cena stotine hiljada žrtava, gubitak ekonomskog potencijala i gubitak zemlje - ističe Medvedčuk.

Prema njegovim rečima, ne može se vratiti vreme, potrebno je razmišljati, ne o državi i njenom teritorijalnom integritetu, koji nikada nije postojao, već o sudbini običnih ljudi, Ukrajinaca i njihovoj budućnosti.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija