"ŠTA SE TAČNO KRIJE IZA NJEGOVIH REČI?" Peskov o izjavi Zelenskog o dijalogu sa Rusijom

Милица Шкорић
Milica Škorić

22. 07. 2024. u 12:26

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov prokomentarisao je reči Vladimira Zelenskog o mogućnosti dijaloga sa Rusijom, napominjući da treba sačekati konkretne akcije, ako ih ima.

ШТА СЕ ТАЧНО КРИЈЕ ИЗА ЊЕГОВИХ РЕЧИ? Песков о изјави Зеленског о дијалогу са Русијом

Foto: Profimedia

Zelenski je ranije rekao da dozvoljava mogućnost pregovora sa ruskim predstavnicima o okončanju sukoba u Ukrajini, uprkos zabrani pregovora sa Moskvom.

- O čemu se tačno krije iza ovih reči, o kojim akcijama u tom pravcu, ako je razgovor ozbiljan, verovatno treba da sačekamo neke konkretne akcije, ako ih ima - rekao je on novinarima, odgovarajući na pitanje kako je Kremlj ocenio izjavu Zelenskog o mogućem dijalogu sa Rusijom.

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad poziva Rusiju na pregovore, za koje Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog. Ranije je Kremlj izjavio da je za Rusiju apsolutni prioritet postizanje ciljeva specijalne operacije, pod uslovom da se uzmu u obzir svi zahtevi Moskve.

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE - Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!