SKORO MESEC DANA NA SLOBODI: Pogledajte prvu porodičnu fotografiju Asanža nakon izlaska iz zatvora

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

22. 07. 2024. u 18:10

SKORO mesec dana otkako je osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž pušten iz londonskog zatvora "Belmarš", nakon nagodbe sa američkim vlastima, njegova supruga Stela Asanž podelila je njihovu prvu zajedničku porodičnu fotografiju sa dvoje dece, dečacima Gabrijelom i Maksom.

СКОРО МЕСЕЦ ДАНА НА СЛОБОДИ: Погледајте прву породичну фотографију Асанжа након изласка из затвора

Foto: Tanjug/AP

"Porodična fotografija", napisala je Stela Asanž na Iksu.

Podsećamo, Asanž je stigao u rodnu Australiju 26. juna, nekoliko sati nakon što je zvanično prihvatio sporazum o priznanju krivice u američkom sudu na Severnim Marijanskim ostrvima. Tom prilikom nije se obraćao medijima, a njegova supruga je istakla da će "govoriti kada bude spreman".

- Džulijan je hteo da vam se svima zahvalim, ali morate da razumete kroz šta je prošao, treba mu vremena, molim vas da nam date prostora i privatnosti. Naša porodica ponovo treba da bude porodica pre nego što on bude govorio - poručila je tada Stela Asanž.

U strahu od ekstradicije u SAD, Asanž je proveo sedam godina skrivajući se u ambasadi Ekvadora u Londonu. Izbačen je iz prostorija 2019. godine, kada mu je Ekvador ukinuo status azila. Aktivistu je odmah uhapsila britanska policija i potom je proveo pet godina u "Belmaršu" nakon što je proglašen krivim za nepojavljivanje pred sudom.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija