KAMALA HARIS SE OBRATILA ISPRED BELE KUĆE: Prvi nastup u javnosti posle povlačenja Bajdena (FOTO)

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

22. 07. 2024. u 18:25

NAKON što je Džo Bajden juče saopštio da će odustati od svoje kandidature za predsedničke izbore u Americi, Kamala Haris, koju je Bajden podržao kao demokratskog kandidata, održala je prvi nastup u javnosti.

КАМАЛА ХАРИС СЕ ОБРАТИЛА ИСПРЕД БЕЛЕ КУЋЕ: Први наступ у јавности после повлачења Бајдена (ФОТО)

Foto: AP Photo/Alex Brandon

U tačno 11.30 sati po istočnom vremenu, na južnom travnjaku Bele kuće obratila se medijima.

- Naš predsednik Džo Bajden je želeo da bude ovde danas. Oseća se mnogo bolje i brzo se oporavlja i raduje se povratku na put. I htela sam da kažem nekoliko reči o našem predsedniku. Postignuće Džo Bajdena u protekle tri godine je bez premca u modernoj istoriji - rekla je Haris, što je izazvalo aplauz publike.

Ona je nastavila:

- U jednom mandatu već je nadmašio nasleđe većine predsednika koji su bili u dva mandata. I prvi put sam upoznala predsednika Bajdena preko njegovog sina. Radili smo zajedno kao državni tužioci u našim državama, a tada mi je on često pričao priče o svom tati. Govorio bi o tome kakav je otac i kakav je čovek Džo Bajden - dodala je Haris.

- Kvalitete koje je Bo poštovao u svom ocu su iste one koje sam svakodnevno viđala u našem predsedniku, njegovom poštenju, njegovom integritetu, njegovoj posvećenosti svojoj veri i svojoj porodici, njegovom velikom srcu i njegovoj ljubavi, dubokoj ljubavi prema našoj zemlji. I ja sam svedok iz prve ruke, da se svaki dan naš predsednik, Džo Bajden, bori za američki narod, i mi smo duboko, duboko zahvalni za njegovu službu našoj naciji - zaključila je Kamala.

Kamalu Haris predstavila je Linda Tiler, viša potpredsednica NCAA, koja je govorila o sportu.

Podsetimo, Bajden je trebalo da bude domaćin ovog događaja na južnom travnjaku Bele kuće, ali ostaje u svojoj kući na plaži u Delaveru oporavljajući se od Kovida. Na ovom događaju je trebalo da se obavi proslava timova NCAA šampionata, ali mnogi prisutni ljudi i oni koji od kuće prate događaj, gledaju da vide šta Kamala ima da kaže od kada je "gurnuta" na poziciju pre manje od 24 sata.

Podsetimo, u izjavi podeljenoj na društvenoj mreži X, predsednik je rekao da je "u najboljem interesu njegove stranke da se povuče i da se fokusiram isključivo na ispunjavanje svojih dužnosti predsednika do kraja svog mandata", napisao je Bajden.

(Blic)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Jedinstveni Egipatski Maldivi - Nikada povoljnije!