DINASTIJA KENEDI SE VRAĆA NA VELIKA VRATA? Američki mediji tvrde - Tramp je Kenediju Mlađem nudio mesto u američkoj administraciji

Novosti online

22. 07. 2024. u 21:01

NEZAVISNI kandidat na američkim predsedničkim izborima Robert F. Kenedi Mlađi razgovarao je sa republikanskim rivalom Donaldom Trampom o prihvatanju položaja u drugoj Trampovoj administraciji u zamenu za podršku na izborima, piše danas Vašington post pozivajući se na izvore.

ДИНАСТИЈА КЕНЕДИ СЕ ВРАЋА НА ВЕЛИКА ВРАТА? Амерички медији тврде - Трамп је Кенедију Млађем нудио место у америчкој администрацији

Foto: EPA


Kako navode četiri izvora tog lista, Kenediju Mlađem bilo je ponuđeno je da preuzme visoku funkciju u vezi sa zdravstvenim i medicinskim pitanjima ako Tramp pobedi u predsedničkoj trci. 

Prema izvorima, razgovori koji su počeli nekoliko sati nakon atentata na Trampa 13. jula nisu rezultirali dogovorom zbog zabrinutosti u Trampovom okruženju da bi obećanje funkcije u zamenu za političku podršku dovelo do komplikacija.

Kenedi Mlađi je potvrdio da je razgovarao sa Trampom, ali nije izneo detalje.

-Sve što ću vam reći je da sam spreman da razgovaram sa bilo kim iz bilo koje političke stranke ko želi da razgovara o zdravlju dece i kako da se okonča epidemija hroničnih bolesti - rekao je Kenedi i dodao da je Tramp bio otvoreniji nego Demokratski nacionalni komitet.

- Imam krajnje poštovanje prema predsedniku Trampu što mi se obratio. Niko iz Demokratskog nacionalnog komiteta, ni na visokom ni na niskom nivou, nije mi se obratio za 18 meseci. Umesto toga, oni su prikupili milione da poremete moju kampanju - rekao je on.

Kenedi Mlađi je nameravao da učestvuje u predsedničkoj trci kao kandidat demokrata, ali je u jesen 2023. najavio da će biti nezavisni kandidat. 

(Tanjug)

BONUS VIDEO: TRAMP ILI BAJDEN: Koje države odlučuju pobednika?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)