KAMALA HARIS I DEMOKRATE LAGALI O BAJDENOVOM STANJU: Oštre optužbe Trampovog kandidata za potpredsednika

Novosti online

22. 07. 2024. u 22:30

KANDIDAT za potpredsednika Donalda Trampa, Džej Di Vens, danas je održao prvi samostalni miting u svom rodnom gradu Midltonu, u Ohaju, gde je optužio aktuelnu potpredsednicu Kamalu Haris i demokrate da su lagali o zdravstvenom stanju predsednika Džoa Bajdena.

КАМАЛА ХАРИС И ДЕМОКРАТЕ ЛАГАЛИ О БАЈДЕНОВОМ СТАЊУ: Оштре оптужбе Трамповог кандидата за потпредседника

Tanjug

Vens je napomenuo da su svikoji su videli Bajdena znali da nije sposoban da radi taj posao i da nisu ništa rekli javnosti sve dok nije postao politički mrtvi teret.

- To je uvreda za birače - rekao je Vens na mitingu.

On je naveo da je odluku da se Bajden povuče sa izbora 2024. donela elita Demokratske stranke, a ne glasači, i istakao da je to - pretnja demokratiji, a ne Republikanskoj stranci - prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Izneo je kritike na račun Kamale Haris, tvrdeći da ona o američkoj istoriji govori sa osudom, a ne sa poštovanjem.

- Ako želite da vodite ovu državu, treba da osetite tu zahvalnost, a ja to nikada ne čujem od nje - kazao je on.

Vens je podsetio da je Tramp prethodno kritikovao mnoge ''glupe greške'' američke politike, uključujući Severnoamerički sporazum o slobodnoj trgovini (NAFTA).

Tvrdi da je taj sporazum poslalo "dobre proizvodne poslove u Meksiko" i "omogučilo im da izgrade svoju srednju klasu na leđima Amerikanaca".

On je takođe naveo rat u Iraku 2003. godine, kada su SAD objavile rat Sadamu Huseinu, istakaviši da sada shvata da je njegova podrška ratu bila pogrešna, dok je Trampova kritika tog poteza bila ispravna.

Tramp je ranije rekao da je uvek bio protiv američke invazije na Irak, ali je zabeleženo da je tvrdio drugačije u vreme rata, navodi BBC.

Vens je ponovio svoju podršku bušenju nafte i gasa, budući da velika većina republikanskih glasača podržava nastavak upotrebe fosilnih goriva u SAD, dok mnoge demokrate žele da se njihova upotreba smanji ili postepeno ukine.

On je takođe rekao da je Tramp, kada ga je zvanično pitao da bude njegov kandidat za potpredsednika, tražio da razgovara i sa njegovim sinom, što je naveo kao dokaz da je bivšem predsedniku stalo do porodice.

Vens će sledeći skup održati u Redfordu, u Virdžiniji.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: BAJDENOVO PRISTANIŠTE: Pomoć pristiže

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA U NEVERICI Nova zabrana - ovi ruski špijuni i saboteri ne mogu na Olimpijske igre Pariz 2024!