BAJDEN PREKINUO ĆUTNJU: Američki predsednik se oglasio 24 sata posle odluke o povlačenju - Evo kome je uputio najjaču poruku

Novosti online

23. 07. 2024. u 00:49

PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden prekinuo je ćutnju i oglasio se 24 sata nakon iznenađujuće odluke da odustane od kandidature za drugi mandat u Beloj kući!

БАЈДЕН ПРЕКИНУО ЋУТЊУ: Амерички председник се огласио 24 сата после одлуке о повлачењу - Ево коме је упутио најјачу поруку

Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Bajden se oglasio nakon što je Kamala Haris, njegova potpredsednica, čiju kandidaturu je podržao uoči izbora u novembru, posetila njihov do skoro zajednički štab u Vilmingtonu (država Delaver).

Predsednik je sazvao sastanak sa predizbornim osobljem i pristalicama i rekao da veruje da je doneo ispravnu odluku nakon što je odustao od trke, predavši štafetu svojoj potpredsednici.

- Posmatram te dete - rekao je Bajden Kamali Haris, obećavši da će ostati uključen u predizborne aktivnosti i da će učestvovati u kampanji.

- Znam da su jučerašnje vesti iznenađujuće i da ih je teško čuti, ali to je bila prava stvar - dodao je 81-godišnji Bajden i nastavio:

- Znam da je teško jer si ulila svoje srce i dušu u mene, da nam pomogneš da osvojimo ovu stvar, pomogla si mi da dobijem ovu nominaciju, a sada idi i pobedi u kampanji - poručio je on.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROLAZNICI BILI IZNENAĐENI: Đoković nakon Vimbldona uhvaćen u šetnji sa lepom Ruskinjom (VIDEO)