NAKON ATENTATA NA TRAMPA: Direktorka Tajne službe podnela ostavku

Novosti online

23. 07. 2024. u 16:38

DIREKTORKA američke tajne službe Kimberli Čitl podnela je ostavku u utorak nakon široko rasprostranjenog gneva zbog toga što njena agencija nije uspela da spreči pokušaj ubistva bivšeg predsednika Donalda Trampa na predizbornom skupu u Pensilvaniji ranije ovog meseca, javlja Foks njuz.

НАКОН АТЕНТАТА НА ТРАМПА: Директорка Тајне службе поднела оставку

Tanjug

Čitl je svedočila pred Nadzornim odborom Predstavničkog doma u ponedeljak, nešto više od nedelju dana nakon što je Tomas Kruks pokušao da oduzme Trampov život na mitingu republikanaca u Batleru u Pensilvaniji.

Na tom saslušanju, Čitl je odbila da podnese ostavku, rekavši da je ona najkvalifikovanija osoba na čelu Tajne službe, koja je odgovorna za zaštitu predsednika, potpredsednika, članova njihovih porodica i vodećih predsedničkih kandidata.

Na predsedničkog kandidata i bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa 13. jula je izvršen pokušaj atentata tokom predizbornog mitinga u Pensilvaniji. Tramp je ranjen u uho, a napadača su ubili pripadnici američke tajne službe, koja je zadužena za zaštitu najviših zvaničnika države.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?