UKRAJINCI NAPALI BAZU SU-57: Masovan napad na Rusiju tokom noći sa 75 dronova deo pokušao da stigne do doma ruskih stelt lovaca (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

23. 07. 2024. u 21:00

RUSKO Ministarstvo odbrane izveštilo je nedavno velikom noćnom napadu dronom. Zabeleženo je ukupno 75 napadačkih bespilotnih letelica, od kojih su većinu presrele ruske snage PVO.

УКРАЈИНЦИ НАПАЛИ БАЗУ СУ-57: Масован напад на Русију током ноћи са 75 дронова део покушао да стигне до дома руских стелт ловаца (ВИДЕО)

Foto Rosoboronexport

Najveći broj dronova zabeležen je iznad Rostovske oblasti, gde su sistemi PVO uspešno presreli 47 dronova. U Belgorodskoj, Voronješkoj i Smolenskoj oblasti rusko ministarstvo takođe tvrdi uništen po jedan dron.

Osam dronova presretnuto je na Krasnodarskoj teritoriji, a 17 iznad Crnog mora. Jedan od najzapaženijih napada bio je incident u Tuapseu.

Na snimku koji se pojavio na mreži vidi se kako dron leti iznad grada. Usled napada na skladište nafte došlo je do eksplozije čije se posledice trenutno utvrđuju.

Izvor napominje da su napadi bili masovni i koordinisani, što ukazuje na visok nivo pripremljenosti i organizovanosti ukrajinskih snaga.

DRONOVI POKUŠALI DA NAPADNU AERODROM LOVACA SU-57

Rusko Ministarstvo odbrane izvestilo je o, kako tvrde uspešnom uništavanju pet ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Astrahanske oblasti. Incident se dogodio oko sedam sati ujutru po moskovskom vremenu.

Prema zvaničnim informacijama, Kijev je koristio bespilotne letelice tipa aviona, koje su oborili dežurni sistemi PVO.

Prema izvorima iz ruskih medija, meta napada bio je aerodrom u Ahtubinsku, gde se takođe nalaze lovci Su-57. Međutim, tvrdi se kako su posledice izbegnute zahvaljujući uspešnom delovanju ruskih sistema PVO.

Kijev je poslednjih nedelja redovno pokušavao da napadne različite ciljeve u Rusiji pomoću dronova. Mete ukrajinskih udara su i pogranični i centralni regioni Rusije. Takvi incidenti su sve češći, naglašavajući rastuću napetost u aktuelnom sukobu.

DRONOVI SU POKUŠALI DA NAPADNU AERODROM MOROZOVSK

Jutros su ukrajinski dronovi pokušali da napadnu vojni aerodrom u Morozovsku. Lokalni stanovnici počeli su aktivno da objavljuju relevantne video snimke na internetu koji su uhvatili trenutak napada.

Na jednom od video snimaka se jasno vidi kako dron eksplodira dok se približava aerodromu, praćen oblakom dima koji se diže u nebo. Kasnije je postalo poznato da su zahvaljujući brzim akcijama ruske PVO izbegnute ozbiljne posledice.

Očevici u blizini lica mesta izvestili su o snažnoj eksploziji koja se mogla čuti na znatnoj udaljenosti. Pre ovoga čuo se zvuk motora drona.

oruzjeonline.com

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?