BILA MU POTREBNA HITNA MEDICINSKA POMOĆ: Isplivale šok informacije o Bajdenu pre povlačenja iz izborne trke

Novosti online

23. 07. 2024. u 17:06

AMERIČKI predsednik Džo Bajden hitno je odveden iz Las Vegasa prošle nedelje pod izgovorom otkrića KOVIDA-19, tvrdi portal The Dossier, pozivajući se na policijske i obaveštajne izvore.

БИЛА МУ ПОТРЕБНА ХИТНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЋ: Испливале шок информације о Бајдену пре повлачења из изборне трке

Christopher Furlong/Pool Photo via AP

- Izvestan broj policajaca koji su tog dana bili na dužnosti bili su obavešteni putem radija da je predsedniku potrebna hitna medicinska pomoć - navodi se u tekstu.

Medij tvrdi da je poruka distribuirana preko "šifrovanih policijskih radio talasa" sa visokim stepenom važnosti i da su je primile stotine službenika. Ona se po prirodi razlikovalo od uveravanja zvaničnika Bele kuće da je „Bajdenu dijagnostikovan korona virus i da ima blage simptome bolesti“.

- Jednostavan pozitivan test na KOVID-19 ne bi garantovao tako drastičnu i raširenu reakciju. Samo predsednik Bajden i njegov uži krug znaju istinu o tome šta se tačno dogodilo prošle nedelje u Las Vegasu - piše The Dossier.

Foto: AP Photo/Manuel Balce Ceneta

Gradske snage bezbednosti su, nakon signala, ogradile su lokalni medicinski centar pripremajući se za predsednikov dolazak, ali je njegov tim odlučio da odustane od hospitalizacije i umesto toga odvezao je 81-godišnjeg šefa države na aerodrom radi transporta do njegove rezidencije u Delaveru.

Bajden je bio u Las Vegasu u okviru svoje predizborne kampanje. Kako je saopštila Bela kuća, dijagnostikovan mu je KOVID-19, nakon čega se šef države izolovao u svom domu u u Delaveru.

Potom je Bajden objavio pismo kojim je obelodanio da se povlači iz izborne trke za predsednika SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUŽNE VESTI: Preminuo nekadašnji kapiten Crvene zvezde