OBRT PRED IZBORE U SAD: Ankete pokazale da Harisova ima dva odsto veću podršku od Trampa

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

23. 07. 2024. u 22:21

NAKON što je predsednik SAD Džozef Bajden okončao svoju kampanju za reizbor, potpredsednica SAD Kamala Haris, kao najizvesnija kandidatkinja Demokratske stranke, ima tek marginalnu prednost od dva procentna poena nad svojim republikanskim rivalom Donaldom Trampom, pokazala je anketa Rojters/Ipsos.

ОБРТ ПРЕД ИЗБОРЕ У САД: Анкете показале да Харисова има два одсто већу подршку од Трампа

Foto: Profimedia

Anketa sprovedena u ponedeljak i utorak pratila je i Nacionalnu konvenciju Republikanaca gde je Tramp u četvrtak zvanično prihvatio nominaciju svoje stranke, kao i Bajdenovo saopštenje da napušta izbornu trku i daje podršku Harisovoj, prenosi Rojters.

Rezultati ankete su pokazali da Kamala Haris ima 44 odsto podrške, nasuprot Trampu koji ima 42 procenta.

Harisova i Tramp su bili izjednačeni sa po 44 odsto podrške u anketi sprovedenoj 15-16. jula, dok je Tramp vodio sa jednim procentnim poenom u anketi srovedenoj 1. i 2. jula.

Najnoviji rezultati ankete potvrđuju razloge zbog kojih je Bajden odustao od trke i zašto ga je baš Kamala Haris zamenila kao najizvesnija kandidatkinja demokrata.

Oko 56 odsto registrovanih birača se složilo sa tvrdnjom da je Kamala Haris (59) "mentalno sposobna da se nosi sa izazovima", u poređenju sa 49 odsto onih koji su isto ocenili i Trampa (78).

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?