"SLABO OBRAZOVANA MINISTARKA" Zaharova o Analeni Berbok: Daje monstruozno glupe izjave

Novosti online

24. 07. 2024. u 12:34

IZJAVA nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok da Rusija predstavlja najveću pretnju bezbednosti u Evropi je neverovatno glupa i pokazuje nepoznavanje istorije sopstvene zemlje, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

СЛАБО ОБРАЗОВАНА МИНИСТАРКА Захарова о Аналени Бербок: Даје монструозно глупе изјаве

Foto: Tanjug/AP

- Nismo iznenađeni najnovijim antiruskim izlivom nemačke ministarke spoljnih poslova Berbok, koja je slabo obrazovana i slabo razume, ne samo međunarodne poslove, već i sopstvenu istoriju - naglasila je diplomata, istakavši da je za nemačku ministarku postala norma da daje monstruozno glupe izjave.

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova primetila je da su takve izjave – citiranje dokumenata NATO-a, a teza o navodnoj ruskoj pretnji, u Nemačkoj je na doktrinarnom nivou ugrađena u strategiju nacionalne bezbednosti.

- Upravo kroz napora političara poput Berbokove, nemačke vlasti namerno manipulišu javnim mnjenjem u Nemačkoj - dodala je ona.

- U istom duhu je, inače, i nedavna odluka da se u Nemačkoj rasporede američki udarni sistemi velikog dometa. Nas, ako govorimo o činjenicama, zanima samo jedno – da pretnje po nacionalnu bezbednost Rusije ne dolaze sa Zapada. Nadam se da će političari u Nemačkoj, ta ista Berbokova, konačno shvatiti ćorsokak i kontraproduktivnost antiruske politike koju vode i njenu opasnost za sopstvenu zemlju - zaključila je Zaharova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!