12.000 REKLAMA: Povučene Fejsbuk reklame krijumčara koje privlače migrante da koriste njihove usluge

Novosti online

24. 07. 2024. u 13:18

KRIJUMČARI koji nude 100 odsto garanciju sigurnosti i takmičenje za osvajanje 500 evra nalaze se među skoro 12.000 reklama koje privlače migrante da koriste njihove usluge, piše Skaj njuz.

12.000 РЕКЛАМА: Повучене Фејсбук рекламе кријумчара које привлаче мигранте да користе њихове услуге

Foto: Tanjug

Nacionalna agencija za kriminal (NCA) pojačala je napore da spreči organizovane bande koje koriste onlajn platforme kako bi privukle migranate da pređu Lamanš na malim čamcima.

Oko 3.300 postova, stranica ili naloga uklonjeno je ili suspendovano do aprila 2023. godine, dok je tokom prošle godine uklonjeno skoro 9.000, što je do kraja juna ukupno skoro 12.000.

Rukovodilac NCA-ovog odeljenja za organizovani imigracioni kriminal, Den Barkroft rekao je da su društvene mreže ključne za funkcionisanje organizovanih kriminalnih grupa.

U aprilu su četiri vijetnamska državljana uhapšena u Velikoj Britaniji u okviru velike istrage francuskih vlasti o navodnim krijumčarima koji oglašavaju prelaze malih čamaca na Fejsbuku.

- Ovaj posao je izuzetno važan i učinićemo sve što je u našoj moći da se obračunamo sa kriminalcima koji bezobrazno promovišu svoje poslove krijumčarenja na mreži i koriste društvene mreže da bi profitirali od ljudske bede - rekla je ministarka unutrašnjih poslova Anđela Igl.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

OKRŠAJ U CRVENOM MORU: Huti napali tanker sa naftom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone