CELO INDIJSKO SELO UZ DŽEJ DI VENSA: Rodno mesto njegove žene se moli za njegovu pobedu

Novosti online

24. 07. 2024. u 13:32

U SELU Vadluru, u Indiji, odakle potiče porodica Uše Vens, supruge Džej Di Vensa, potpredsednika bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, svakodnevno se mole da Vens postane potpredsednik SAD.

ЦЕЛО ИНДИЈСКО СЕЛО УЗ ЏЕЈ ДИ ВЕНСА: Родно место његове жене се моли за његову победу

Foto: Unspalsh

Svakog dana u seoskom hramu na jugoistoku Indije, hinduistički sveštenik Subhramanja Šarma klanja se idolu Sai Babe, gurua iz 19. veka kojeg njegovi sledbenici poštuju kao božanstvo i moli se da Džej Di Vens postane budući potpredsednik, preneo je Frans24.

Vadluru, koji se nalazi na ivici kanala u selu Vadluru u Andra Pradešu, rodno je mesto predaka Uše Vens koja bi mogla da postane druga dama SAD, ako bivši republikanski predsednik pobedi na izborima u novembru.

Pradeda 38-godišnje advokatice živeo je u selu Vadluru gde je porodica i danas veoma cenjena, posebno zbog broja akademika i poznavalaca hinduističkih spisa.

Njen otac, Čilukuri Radakrišnan, koji je doktor nauka, odrastao je u Čenaju (Madras) pre nego što je nastavio studije u SAD.

Zatim se vratio u Indiju pre nego što se nastanio u San Dijegu, gde je Uša odrasla. Na Pravnom fakultetu, na Jejlu ona je upoznala Džej Di Vensa i oni su se venčali su se 2014. godine i dobili troje dece.

Uša Vens nikada nije posetila selo svojih predaka, ali je njen otac poslednji put otišao tamo pre tri godine da proveri u kakvom je stanju hram, rekao je sveštenik.

Supruga Džej Di Vensa, hinduista, nedavno je rekla u intervjuu za Foks njuz da je vera učinila njenu majku i oca "dobrim roditeljima" i "veoma dobrim ljudima".

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

TRAMP SLETEO U MILVOKI: Pojačana bezbenost nakon pokušaja atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD KLIKOVA DO NAPRETKA: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj