ANALIZA NEMAČKIH MEDIJA: Zelenski očajnički traži od Zapada da ojača ukrajinsku PVO zbog ruskih bombi

Novosti onlajn

24. 07. 2024. u 14:36

ŠEF kijevskog režima Vladimir Zelenski zatražio je od Zapada pomoć u poboljšanju ukrajinske protivvazduhoplovne odbrane zbog ruskih kliznih bombi, piše nemački list „Frankfurter rundšau“.

АНАЛИЗА НЕМАЧКИХ МЕДИЈА: Зеленски очајнички тражи од Запада да ојача украјинску ПВО због руских бомби

Foto: Profimedia

„To je jedan od razloga zašto su Ukrajina i, konkretno, Zelenski više puta, uključujući i na nedavnom samitu NATO, očajnički tražili od zapadnih zemalja da ojačaju PVO zemlje“, piše list.

Autor članka podseća da ruske avionske bombe mogu da nanesu štetu u radijusu do 200 metara. Pored toga, fragmenti projektila se raspršuju na udaljenosti većoj od jednog kilometra, naglašava se u tekstu.

Prethodno je ruska korporacija "Rosteh" saopštila da je avio-bomba od tri tone (FAB-3000) sa univerzalnim modulom za planiranje i korekciju „postala je još strašnije oružje. Ona kombinuje najmoćniji ubojiti efekat i visoku preciznost. Sada se radi na poboljšanoj verziji modula, koji će značajno povećati domet upotrebe municije“, ističe ruska korporacija.

Masovna proizvodnja avionskih bombi FAB-3000 pokrenuta je u Rusiji u martu ove godine. Nakon eksplozije se formira se krater prečnika od oko 30 metara i dubine od oko 15 metara.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije u zoni specijalne vojne operacije koriste avionske bombe, opremljene univerzalnim modulima za planiranje i korekciju. Tako su vojni avioni dobili mogućnost da izvode napade na utvrđenja ukrajinske vojske bez izlaganja vatri protivraketnih sistema protivnika.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

MODERAN IZGLED NOVOG TERMINALA: Aerodrom u Nišu dobio još jednu zgradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?