ZELENSKI JE SPOSOBAN DA LAŽE: Zaharova odgovorila na poruku Kijeva da je spreman za pregovore

I.S.

24. 07. 2024. u 14:59

UKRAJINSKI lider je sposoban da laže i možda jednostavno pokušava da promoviše svoju "formulu mira" - istakla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Marija Zaharova, u odgovoru na signal Vladimira Zelenskog da je Ukrajina spremna da nastavi mirovne pregovore sa Moskvom. Ona je poručila da izjava Zelenskog nije kredibilna, navodi Raša tudej.

ЗЕЛЕНСКИ ЈЕ СПОСОБАН ДА ЛАЖЕ: Захарова одговорила на поруку Кијева да је спреман за преговоре

Foto: Profimedia

Poslednjih nedelja, Zelenski je rekao da Kijev želi da okonča sukob "što je pre moguće", po mogućnosti "do kraja ove godine". On je takođe insistirao na održavanju drugog "mirovnog samita" kako bi se postigao taj cilj.

Prethodni takav događaj, čiji je domaćin prošlog meseca bila Švajcarska, bio je fokusiran na nekoliko tačaka kijevske "formule mira" - koja zahteva da Rusija povuče svoje trupe sa svih teritorija na koje polaže Ukrajina. Moskva je odbacila plan kao odvojen od stvarnosti.

Komentarišući mogućnost mira sa Ukrajinom, Zaharova je rekla novinarima u sredu da "niko ne veruje Zelenskom".

- Svi dobro znaju da je to čovek koji može sve da izvrne, koji može da laže, koji sve može da odbije - rekla je ona.

Ona je podsetila da Ukrajina i njeni zapadni pristalice nisu učinili ništa da ukinu predsednički dekret Zelenskog kojim se Kijevu zabranjuje bilo kakve razgovore sa aktuelnim rukovodstvom u Moskvi. Ukrajinski lider je odobrio dokument u jesen 2022. godine pošto su četiri bivša ukrajinska regiona velikom većinom glasala za pridruživanje Rusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?