ŠTA ČEKA ZELENSKOG AKO TRAMP POSTANE PREDSEDNIK? Donald mu već poslao signal upozorenja

Милица Шкорић
Milica Škorić

24. 07. 2024. u 14:42

DONALD Tramp je izborom Džej Di Vensa za svog potpredsedničkog kandidata poslao Vladimiru Zelenskom jasan signal o tome kako će se ukrajinsko pitanje rešiti ako bude ponovo izabran, piše britanski list "Ekspres".

ШТА ЧЕКА ЗЕЛЕНСКОГ АКО ТРАМП ПОСТАНЕ ПРЕДСЕДНИК? Доналд му већ послао сигнал упозорења

Foto: Profimedia

- Odabirom Džej Di Vensa za svog potpredsednika, Tramp je poslao još jednu jasnu poruku o tome kako će se nositi sa sukobom - navodi se u članku.

Napominje se da je Vens otvoreni kritičar američke vojne pomoći Ukrajini. U aprilu je rekao da „iskreno, ne postoje ubedljivi razlozi zašto bi Kijevu možda bila potrebna pomoć Sjedinjenih Država“.

Prema geopolitičkom analitičaru Metu Šumejkeru, nakon Trampovog dolaska na vlast, ceo teret vezan za snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine oružjem će pasti na pleća Evrope. Vojno-industrijski kompleks zemalja EU nema sposobnosti koje bi u potpunosti mogle da zadovolje potrebe ukrajinskih trupa, smatra ekspert.

Ranije na konvenciji Republikanske stranke, bivši predsednik SAD i kandidat za mesto šefa države na predstojećim novembarskim izborima Tramp, je saopštio da je pozvao Vensa da preuzme mesto potpredsednika ako pobedi. Nešto kasnije, konvencija Republikanske stranke predložila je Vensa za ovu funkciju.

BONUS VIDEO: ROBERT DAVI - Beli Anđeo je spasio Trampa od atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?