OBJAVLJENI NOVI SNIMCI ATENTATA NA TRAMPA: Ubica nišanio publiku (VIDEO)

Novosti online

24. 07. 2024. u 15:33

ATENTATOR na Trampa Tomas Metju Kruks, pre nego što ga je Tajna služba likvidirala, nišanio je i na publiku, pokazuju novi snimci koje je objavio Foks njuz.

ОБЈАВЉЕНИ НОВИ СНИМЦИ АТЕНТАТА НА ТРАМПА: Убица нишанио публику (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP Photo/Gene J. Puskar

- Neposredno pre nego što ga je tajna služba upucala, otkotrljao se i ustao... Snimio sam njegovu pušku podignutu i okrenutu prema meni i drugim ljudima koji stoje iza drveta, ali ga je iste te sekunde upucala tajna služba - rekao je autor snimka Džon Malis.

Prema Malisovim rečima, publika je na Trampovom skupu primetila osumnjičenog Tomasa Metjua Kruksa oko dva minuta pre pucnjave, ali nije mnogo razmišljala o tome, verujući da "neko samo pokušava da bolje vidi" Trampovo obraćanje.

Malis tvrdi da je snimio još jedan video svojom parking kamerom, na kome se vidi kako Kruks navodno izlazi iz svog automobila "u normalnoj odeći" i "bez ikakvih torbi", ali ovaj video nije dostavljen Foks njuzu.

Senator Čak Grasli objavio je nešto ranije i drugi snimak na kome se vide lokalni policajci okruga Biver i agent Tajne službe dok stoje na krovu pored neutralisanog atentatora i razgovaraju o tome šta se desilo.

- Snimci pružaju više informacija nego što će Tajna služba podeliti sa Amerikom. Potrebni su nam detaljni odgovori što je pre moguće o bezbednosnim propustima. Transparentnost donosi odgovornost - naveo je Grasli.

Na snimku koji je objavio, čuje se kako jedan od čuvara reda konstatuje kako je snajperista policije iz zgrade sa pogledom na krov na kome je bio atentator, "bio u stanju da napravi više fotografija Kruksa pre pucnjave".

Ne samo da se na snimku, iz razgovora čuje da su privedene dve osobe (o čemu lokalna policija ne zna ništa), nego je postojanje ovog videa sa više ljudi na krovu, jasan demanti izgovora sada već bivše šefice Tajne službe da je kosi krov na kome je bio Kruks bio previše opasan da bi se na njemu postavili agenti.

(rt.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?