OVO JE ISTRAŽIVAO ATENTATOR NA TRAMPA: Guglao detalje ubistva bivšeg predsednika

Novosti online

24. 07. 2024. u 19:45

ČOVEK koji je pokušao da ubije bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa vršio je pretrage na internetu o tome kako je Li Harvi Osvald ubio bivšeg američkog predsednika Džona F. Kenedija u Dalasu, izjavio je danas direktor FBI Kris Rej tokom svedočenja pred Odborom za pravosuđe Predstavničkog doma američkog Kongresa

ОВО ЈЕ ИСТРАЖИВАО АТЕНТАТОР НА ТРАМПА: Гуглао детаље убиства бившег председника

Foto: Printskrin/TikTok

Rej je rekao da je od 6. jula Tomas Kruks "postao vrlo fokusiran na predsednika Trampa i njegov predizborni skup" i da je sproveo Gugl pretragu na temu "koliko je bio udaljen Li Harvi Osvald od Kenedija kada je ispalio fatalni hitac", prenosi Rojters.

Direktor FBI je izjavio da je atentator na Trampa imao dron koji je podigao blizu mesta skupa otprilike dva sata pre nego što je otvorio vatru i potvrdio da su istražitelji pronašli dron u Kruksovom vozilu rekavši da FBI ima osnova da veruje da je atentator gledao video snimke koje je dron prenosio kako bi izviđao područje.

Prema njegovim rečima agenti su pronašli ukupno tri "relativno primitivne" eksplozivne naprave: dve u Kruksovom vozilu i jednu u njegovom stanu, a Kruks je pri sebi imao predajnik koji bi mu omogućio da daljinski aktivira naprave, iako su prijemnici na bombama pronađenim u njegovom vozilu bili isključeni.

Istražitelji su uspeli da pristupe Kruksovim telefonima, što je, kako je rekao Rej, predstavljalo "značajan tehnički izazov" jer je Kruks koristio šifrovane aplikacije za komunikaciju.

- FBI, koji istražuje pucnjavu kao potencijalni čin domaćeg terorizma, još nema jasnu sliku o motivu napadača. Prevrnućemo svaki kamen. Ubica je možda preminuo, ali istraga FBI je u toku - poručio je Rej.

BONUS VIDEO: ROBERT DAVI: Beli Anđeo je spasio Trampa od atentata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?