''NETANIJAHU POKAZAO DA NE ŽELI SPORAZUM O PREKIDU VATRE'' Prva reakcija Hamasa na govor premijera Izraela u američkom Kongresu

Novosti online

24. 07. 2024. u 22:38

STARIJI zvaničnik Hamasa Sami Abu Zuhri izjavio je danas da govor izraelskog premijera Benjamina Netanijahua pred američkim Kongresom pokazuje da on ne želi da zaključi sporazum o prekidu vatre.

НЕТАНИЈАХУ ПОКАЗАО ДА НЕ ЖЕЛИ СПОРАЗУМ О ПРЕКИДУ ВАТРЕ Прва реакција Хамаса на говор премијера Израела у америчком Конгресу

Foto: Profimedia

- Netanijahuov govor bio je pun laži i neće uspeti u pokušaju da prikrije neuspeh i poraz pred otporom kako bi prikrio zločine genocidnog rata koje njegova vojska vodi protiv naroda Gaze - rekao je Abu Zuhri, prenosi Rojters.

Abu Zuhri je takođe rekao da je svako savezništvo s izraelskim premijerom, bez obzira iz koje političke stranke da dolazi, "izdaja krvi mučenika".

U svom govoru pred američkim Kongresom ranije u sredu, Netanijahu je rekao da SAD i Izrael mogu da izgrade savez za bezbednost na Bliskom istoku kako bi se suprotstavili "pretnji" Irana, navodeći da bi sve zemlje koje žele da sklope mir s Izraelom trebalo da se pridruže takvom savezu.

Netenijahu je oštro kritikovan zbog visokog broja palestinskih žrtava i suočava se sa rastućim unutrašnjim i međunarodnim pritiskom da postigne sporazum sa Hamasom kako bi osigurao oslobađanje preostalih talaca u zamenu za privremeni prekid borbi.

Njegovi kritičari optužuju ga da produžava rat iz političkih razloga, što on poriče tvrdeći da je Izrael "aktivno angažovan u intenzivnim naporima da osigura oslobađanje preostalih talaca".

BONUS VIDEO: LANSIRANE HAMASOVE RAKETE: Prvi put posle četiri meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?