TRAMP NIJE ŠTEDEO REČI: Evo kako je bivši predsednik SAD ocenio govor DŽoa Bajdena

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 07. 2024. u 08:07

REPUBLIKANSKI predsednički kandidat, bivši predsednik SAD Donald Tramp saopštio je da je prvo obraćanje predsednika Džoa Bajdena naciji nakon što je odlučio da odustane od trke za novi mandat, bilo ''jedva razumljivo'' i ''jako loše''.

ТРАМП НИЈЕ ШТЕДЕО РЕЧИ: Ево како је бивши председник САД оценио говор Џоа Бајдена

Foto AP

- Govor pokvarenog Džoa Bajdena u Ovalnoj kancelariji bio je jedva razumljiv i jako loš - ocenio je Tramp na mreži „Istina“.

U objavi na društvenim mrežama, republikanac je dodao da su ''pokvareni Džo'' i ''lažljiva Kamala (Haris)'' sramota za Ameriku.

Dok se Bajden obraćao naciji, među onima koji su gledali bio je i Tramp, koji je gledao Bajdenovo desetominutno obraćanje iz svog aviona za kampanju dok je napuštao Severnu Karolinu posle mitinga. Prema prvim fotografijama, Tramp je sa pažnjom slušao obraćanje, navode mediji.

Trampov savetnik Kris Lasivita je međutim, naknadno na platformu Iks postavio drugačiju sliku na kojoj se vidi kako se bivši predsednik okrenuo u stranu i kako ne gleda kako Bajden govori.

- U Trampovom avionu. Hej Džo, otpušten si! - napisao je Lasivita.

Predsednik SAD Džo Bajden obratio se naciji prvi put nakon što je odustao od trke za reizbor, podržao svoju potpredsednicu Kamalu Haris i istakao da ''prepušta štafetu'' mlađim generacijama jer smatra da je to najbolji način da ujedini američke građane, prenosi Sputnjik.

- Odlučio sam da je najbolji način da predam štafetu novoj generaciji. To je najbolji način da ujedinimo našu naciju - poručio je on.

Bajden je napomenuo da poštuje instituciju predsednika, ali da više voli svoju zemlju, kao i da smatra da je odbrana ''ugrožene'' demokratije važnija od bilo koje funkcije, prenosi Glas Amerike.

Istakao je da je Kamala Haris iskusna, jaka i sposobna i da je ''neverovatan'' partner i lider.

Detaljnije o njegovom obraćanju možete pogledati klikom OVDE.

BONUS VIDEO: TURSKA VOJNA VEŽBA: U znak sećanja na 50 godišnjicu turske vojne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!