POLA SVETA SE TRESE ZBOG PUTINOVIH REČI: "Čeka ih neminovna i pravedna odmazda..."

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 07. 2024. u 09:05

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin izjavio je da one koji pokušaju da zastraše i podele rusko društvo, da odigraju na kartu verskih i nacionalnih osećanja čeka neizbežna odmazda.

ПОЛА СВЕТА СЕ ТРЕСЕ ЗБОГ ПУТИНОВИХ РЕЧИ: Чека их неминовна и праведна одмазда...

Foto: Tanjug/AP photo

- Naglašavam – oni koji pokušavaju da zastraše ljude, da podele naše društvo, da se poigravaju sa verskim i nacionalnim osećanjima nikada neće uspeti u tome. Njih čeka neminovna i pravedna odmazda - rekao je ruski lider u poruci povodom Dana istražitelja.

Kako je dodao, ruski istražitelji efikasno rade u Donbasu i Novorusiji, prikupljajući nepobitne dokaze o zločinima neonacista, njihovih pomagača, terorista i ekstremista.

- Želim da napomenem da sada, u uslovima specijalne vojne operacije, istražni organi rešavaju posebne, dodatne, izuzetno važne zadatke, uključujući efikasno delovanje na oslobođenim teritorijama - rekao je Putin.

Kako je istakao, službenici istražnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova, Istražnog komiteta i Federalne službe bezbednosti Rusije daju nezamenjiv, ogroman doprinos borbi protiv korupcije, terorizma i ekstremizma, zaštiti interesa društva i države, života i bezbednosti građana, njihovih prava i sloboda.

U eri tehnološke revolucije, migracionih tokova, lokalnih sukoba i formiranja budućih tržišta, pojavljuju se i novi rizici, uključujući sajber pretnje, trgovinu drogom i prekogranični kriminal.

- Na te izazove treba da odgovorimo precizno i brzo, da unapređujemo metode istrage, uvodimo napredne pristupe i digitalna rešenja koja će nam omogućiti ne samo da otkrivamo, nego i sprečavamo te kriminalne radnje - kazao je Putin.

On je na kraju istražiteljima poželeo uspeh u radu, istakavši da je siguran da će postizati dobre rezultate u svim ključnim pravcima.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: TURSKA VOJNA VEŽBA: U znak sećanja na 50 godišnjicu turske vojne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?