"UKRAJINA ŽELI DA OTVORI NOVI FRONT PROTIV RUSIJE": Stiglo upozorenje iz Gruzije

Novosti online

25. 07. 2024. u 10:03

GRUZIJA će se za nekoliko dana pretvoriti u drugi front vojne konfrontacije sa Rusijom ako na parlamentarnim izborima u oktobru pobedi opozicija, izjavio je premijer zemlje Irakli Kobahidze za televiziju „Rustavi 2“.

УКРАЈИНА ЖЕЛИ ДА ОТВОРИ НОВИ ФРОНТ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Стигло упозорење из Грузије

Foto: Profimedia

- Što se tiče opasnosti, ako teoretski zamislimo da na vlast dođe kolektivni 'Nacionalni pokret' (opozicija), garantujem vam da će, na primer u novembru, posle izbora – ne za dva, tri meseca, nego za nekoliko dana Gruzija postati novi front - upozorio je Kobahidze.

Kako je dodao, može da garantuje takav razvoj događaja na osnovu dostupnih informacija i iskustva iz prošlosti.

Premijer ističe da je nakon početka sukoba u Ukrajini opozicija u Gruziji, kao i ukrajinsko rukovodstvo, pozivala Tbilisi da pošalje vojnike u zonu borbenih dejstava.

Konkretno, Vladimir Zelenski je povukao ambasadora iz Gruzije nekoliko dana nakon početka specijalne operacije ne samo zato što se Tbilisi nije pridružio sankcijama protiv Rusije, nego zato što vlasti zemlje nisu htele da šalju vojnike u Ukrajinu. Po rečima Kobahidze, to bi značilo uključivanje Gruzije u konfrontaciju sa Rusijom.

Premijer je istakao da je narod Gruzije, za razliku od ukrajinskog, stekao mnogo iskustva i mudrosti da ne nasedne na provokacije i da ne povede zemlju putem Ukrajine.

Predstavnici vladajuće stranke u Gruziji više puta su izjavljivali da ukrajinski zvaničnici i njihove pristalice iz opozicione stranke „Jedinstveni nacionalni pokret“ žele da otvore u Gruziji „drugi front“ protiv Rusije.

U Gruziji će parlamentarni izbori biti održani 26. oktobra.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!