PESKOV OBJASNIO GDE JE PROBLEM: Rusija je spremna da pregovara, ali...

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 07. 2024. u 13:00

RUSIJA je spremna da pregovara sa Ukrajinom, ali mi moramo saznati koliko je Kijev, zapravo, otvoren za pregovore, poručio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov na brifingu za medije.

ПЕСКОВ ОБЈАСНИО ГДЕ ЈЕ ПРОБЛЕМ: Русија је спремна да преговара, али...

Foto: Profimedia

- Prvo moramo da shvatimo koliko je za to spremna ukrajinska strana i koliku je ona dobila, da tako kažem, dozvolu za to od svojih sponzora. Jer, za sada, vidite, stižu veoma različite izjave. I nije sve sasvim jasno - objasnio je portparol Kremlja. 

On je ponovio da sa Vladimirom Zelenskim postoji problem, zbog njegovog nelegitimiteta, a kao još jedan naveo je i to što je Zelenski prethodno potpisao dokument kojim se pravno zabranjuju pregovori sa Kremljom dok je Vladimir Putin predsednik Rusije.

Na pitanje novinara da precizira da li to znači da bi Kremlj ipak mogao da pregovara direktno sa Zelenskim, Peskov je odgovorio:

- Ovo nije lako pitanje. S pravne tačke gledišta, ovo pitanje jeste na dnevnom redu, ali s praktične tačke gledišta mi smo otvoreni da naše ciljeve postignemo kroz pregovore. Dakle, ovde postoje različite opcije.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener