ISPLOVILI RUSKI RATNI BRODOVI: Uputili se prema ovoj lokaciji, poznat i razlog posete

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

25. 07. 2024. u 13:51

BRODOVI Baltičke flote Ruske Federacije isplovili su za Kubu, a očekuje se da će uploviti u luku u Havani u subotu, objavilo je Ministarstvo Revolucionarnih oružanih snaga Kube na društvenoj mreži "Iks".

ИСПЛОВИЛИ РУСКИ РАТНИ БРОДОВИ: Упутили се према овој локацији, познат и разлог посете

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Od 27. do 30. jula u radnu posetu luci Havana stići će brodovi Baltičke flote Ruske Federacije, uključujući brod Smolni, patrolnu fregatu Neustrašimi i tanker Jelnja - naveli su iz resora.

Tokom posete, ruski mornari će se sastati sa šefom kubanske mornarice, vlastima Havane, obići znamenitosti, a takođe će učestvovati u drugim događajima, prenosi RIA Novosti.

Pored toga, lokalni stanovnici će moći da posete brod Smolni u nedelju i ponedeljak.

Grupa plovila Severne flote, koja uključuje nuklearnu podmornicu Kazan, fregatu Admiral Gorškov, tanker za snabdevanje Akademik Pašin i spasilački tegljač Ratne mornarice Nikolaj Čiker, ušla je 12. juna u luku Havane.

Zvanična poseta ruske delegacije pod komandom načelnika operacija Glavnog štaba Ratne mornarice Mihaila Neupokojeva trajala je pet dana.

Dan ranije, kubanska delegacija predvođena komandantom kubanske mornarice Luisom Rejesom Lopezom stigla je u Sankt Peterburg radi učešća na Danu mornarice.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: TURSKA VOJNA VEŽBA: U znak sećanja na 50 godišnjicu turske vojne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!