NEBENZJA ZAPRETIO ZAPADU: Oni postaju legitimne mete

Милица Шкорић
Milica Škorić

25. 07. 2024. u 17:46

ZAPADNI instruktori i plaćenici koji se nalaze u Ukrajini predstavljaju legitimne mete za Rusiju, izjavio je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja.

НЕБЕНЗЈА ЗАПРЕТИО ЗАПАДУ: Они постају легитимне мете

Foto: AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

- S obzirom na potpunu nevoljnost Ukrajinaca da se bore i ginu za zapadne geopolitičke interese, Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici prinuđeni su da se sve više uvlače u sukob, šaljući u ovu zemlju ne samo plaćenike, već i instruktore. Oni, naravno, postaju legitimne mete za Vazdušno-kosmičke snage Rusije. Kao rezultat toga, na Zapadu se pojavljuje sve više čitulja visokih oficira nestalih dok su šetali planinama ili su iznenada umrli od srčanog udara - istakao je stalni predstavnik Rusije na sednici Saveta bezbednosti UN.

Nebenzja je podsetio da zapadne zemlje nastavljaju da šalju oružje Kijevu, ali da postoje ozbiljne smetnje, između ostalog i zbog toga što postaje teško ignorisati činjenicu široko rasprostranjene korupcije u Ukrajini pri takvim isporukama.

- Oni nastavljaju da pumpaju kijevski režim oružjem, iako sa ozbiljnim problemima i smetnjama. Postaje teško ignorisati činjenicu široko rasprostranjene korupcije koja prati ove isporuke - ocenio je Nebenzja.

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE - Pogledajte Su 25 u akciji

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALARM U PARIZU! Nadal odustaje od Olimpijskih igara? Oglasio se Špančev trener