AMERIČKI MEDIJI O KRITIČNOJ SIUTACIJI NA FRONTU: Brigada Oružanih snaga Ukrajine u blizini Progresa „raspala“ se zbog ruskog napada (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 07. 2024. u 19:50

STOTINE ukrajinskih vojnika su praktično opkoljene u blizini sela Progres na istoku zemlje.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ О КРИТИЧНОЈ СИУТАЦИЈИ НА ФРОНТУ: Бригада Оружаних снага Украјине у близини Прогреса „распала“ се због руског напада (ВИДЕО)

Foto @miladvisor


To je najnoviji pad za ukrajinske snage na njihovom najranjivijem frontu u skoro 29-mesečnom sukobu sa Rusijom. Ukrajinska brigada koja je branila lokalitet jednostavno se raspala zbog problema sa komandom, prenosi Forbs.

Poslednjih dana na bojnom polju zapadno od ruševina Avdejevke pojavili su se zloslutni znaci. Tokom nedelju dana, grupa ruskih motorizovanih pukova napredovala je šest i po kilometara na zapad — brz napredak po standardima rusko-ukrajinskog sukoba.

Približavajući se Progresu, malom naselju od svega stotinak kuća, ruske snage su se podelile na dva dela i praktično opkolile dva bataljona 31. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, prenosi Forbs.

Predaja nekoliko polja oko jednog malog sela još uvek nije katastrofa za Ukrajinu. Okolnosti koje su do toga dovele su mnogo više zabrinjavajuće. Čini se da se brigada na liniji fronta Oružanih snaga Ukrajine jednostavno raspala zbog opštih problema sa komandom i operativnom kontrolom, tipičnim za ceo sektor, napominje izdanje.

Nakon sloma, elitna 47. mehanizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine, glavni operater oklopnih vozila američke proizvodnje, pokušala je da zatvori brešu u očajničkom pokušaju da spreči dublji ruski prodor. Ali, pošto je bila brojčano nadjačana, brigada nije bila u stanju da zadrži neprijatelja.

Bataljoni odsečeni kod Progresa moraće da se bore na zapadu - ili da sačekaju da se njihove kolege bore na istoku. U suprotnom, suočiće se sa sporim iscrpljivanjem ili brzim kolapsom ako nadmoćne ruske snage napadnu sa svih strana.


(russian.rt.com/inotv)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi