HARIS OSUDILA PALJENJE ZASTAVE SAD: U Americi nema mesta antisemitizmu i mržnji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 07. 2024. u 20:05

POTPREDSEDNICA SAD Kamala Haris osudila je danas, kako je rekla, "gnusne postupke nepatriotskih demonstranata" ispred železničke stanice u Vašingtonu, gde su neki propalestinski demonstranti spalili američke zastave uoči protesta zbog posete izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

ХАРИС ОСУДИЛА ПАЉЕЊЕ ЗАСТАВЕ САД: У Америци нема места антисемитизму и мржњи

Foto: Profimedia

-Osuđujem paljenje američke zastave. Ta zastava je simbol naših najviših ideala kao nacije i predstavlja obećanje koje Amerika pruža. Nikada ne bi trebalo da bude oskrnavljena na taj način, navela je Haris u saopštenju koje je objavila Bela kuća, preneo je Glas Amerike.

Ona je poručila da osuđuje "sve pojedince koji se povezuju sa brutalnom terorističkom organizacijom Hamas, koja je obećala da će uništiti državu Izrael i ubijati Jevreje".

-Pro-Hamasovski grafiti i retorika su gnusni i ne smemo ih tolerisati u našoj državi, navela je ona.

Haris je dodala da podržava pravo na mirne proteste - "ali budimo jasni: antisemitizmu, mržnji i nasilju bilo koje vrste nema mesta u našoj državi".

Iako je većina demonstranata mirno protestovala i skandirala, došlo je do sukoba pojedinih učesnika protesta sa policijom, a nadležni su saopštili da su uhapsili ukupno 15 ljudi.

Ispred stanice, blizu Kongresa, pojedini propalestinski demonstranti zapalili su američku zastavu, zajedno sa likom Netanjahua, i ofarbali fontanu Kristofera Kolumba i reprodukciju zvona slobode uz poruke poput "Hamas dolazi", "Slobodna Gaza", "Svi cionisti su kopilad" i "Slobodna Palestina."

Policija je saopštila da je u nekoliko navrata morala da koristi suzavac i biber sprej.

Ponašanje dela demonstranata osudili su članovi Kongresa i Senata iz obe stranke.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVAKO SU RASLE PLATE U SRBIJI: Dobre vesti za građane o onom što nam sledi