AMERIKA SPREMNA ZA DIJALOG S RUSIJOM: Ovo je crvena linija za Vašington

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 07. 2024. u 21:30

SJEDINjENE Države su spremne da sa Rusijom razmotre problematiku kontrole naoružanja, rekla je pomoćnik američkog državnog sekretara Melori Stjuart, komentarišući planove za razmeštanje američkih raketa u Nemačkoj 2026. godine.

АМЕРИКА СПРЕМНА ЗА ДИЈАЛОГ С РУСИЈОМ: Ово је црвена линија за Вашингтон

Tanjug

-Što se nas tiče, naš stav kao vlade SAD ogleda se u tome da smo otvoreni za dijalog o smanjenju rizika i o kontroli naoružanja kako sa Kinom, tako i sa Rusijom, navela je Strujart tokom tematske diskusije u jednom analitičkom centru.

Ona je, međutim, dodala da SAD nemaju nameru da odustanu od podrške Ukrajini zarad obnavljanja dijaloga sa Rusijom o kontroli naoružanja.

Ona je iznela tvrdnju da je Moskva navodno tražila od Vašingtona da obustavi podršku Kijevu ako žele da se obnovi dijalog sa Rusijom o naoružanju i smanjenju strateških rizika.

-Oni kažu da moramo da se složimo sa nekim zahtevima, na primer da odustanemo od podrške Ukrajini, to nećemo raditi, rekla je Stjuart.

Podsetimo, Pentagon je saopštio da će SAD 2026. Godine početi sa raspoređivanjem udarnih sistema velikog dometa u Nemalkoj koji prevazilaze postojeće sisteme u Evropi.

Radi se o raketama SM-6, „tomahavk“ i hiperzvučnom oružju.

Rusija će vojnim putem odgovoriti na raspoređivanje dalekometnih američkih raketa u Nemačkoj, upozorio je zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!