"NE NOSIMO RUŽIČASTE NAOČARE" Kremlj: Tramp je deo političke elite SAD

Novosti online

26. 07. 2024. u 15:54

SJEDINjENE Američke Države su upravo tokom mandata bivšeg predsednika Donalda Trampa pokrenule sankcionu trku protiv Rusije i po tom pitanju on se malo razlikuje od svih ostalih, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

НЕ НОСИМО РУЖИЧАСТЕ НАОЧАРЕ Кремљ: Трамп је део политичке елите САД

AP Photo/Julia Nikhinson

- Za vreme Trampa uveden je ogroman broj sankcija protiv naše zemlje i po tome se on ne razlikuje mnogo od svih ostalih - istakao je Peskov.

On je dodao da je Tramp deo političke elite SAD, a oni svi pate od rusofobije.

- Nikada nismo nosili niti nosimo ružičaste naočare. Jedan od pomenutih kandidata za predsednika SAD (Donald Tramp) je predstavnik političke elite SAD, a oni svi sada pate od totalne rusofobije - rekao je Peskov.

Istovremeno, Peskov je naglasio da Tramp ispoljava veću političku mudrost u održavanju kanala komunikacije sa Rusijom, ali trenutno to neće posebno uticati ni na šta.

- On pokazuje malo više mudrosti u sferi održavanja kanala za dijalog, ali to de fakto nema mnogo uticaja na bilo šta, moramo biti svesni toga - istakao je Tramp.

Pored toga, Peskov je prokomentarisao Trampovu izjavu kojom je podsetio ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na pobedu Rusije protiv Hitlera i Napoleona, ocenivši da te reči neće biti od koristi većem delu američkog auditorijuma.

Tramp bi mogao da predloži program lend-liz za Ukrajinu

Bivši američki lider Donald Tramp mogao bi ponuditi Ukrajini program lend-liz u vrednosti od 500 milijardi dolara ako pobedi na izborima, pišu bivši državni sekretar Majk Pompeo i izvršni direktor lobističke kompanije BGR Grup Dejvid Urban u članku za „Vol strit džurnal“.

Kako se navodi, lend-liz bi omogućio Ukrajini da pozajmi onoliko novca „koliko joj bude potrebno za nabavku američkog oružja“. Trampov plan bi mogao da uključuje i ukidanje svih ograničenja za oružje za Kijev.

Po mišljenju autora, uspešan plan za Ukrajinu, pored lend-liza, treba da obuhvati i uvođenje realnih sankcija Rusiji, jačanje američke odbrambene industrije i povećanje vojnih budžeta zemalja NATO-a na tri odsto BDP-a. Ove mere, smatraju Pompeo i Urban, omogućiće da se odrede uslovi sporazuma i sukob će se odmah okončati.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PROPALESTINSKI PROTESTANTI U VAŠINGTONU: Pogledajte kako spaljuju lik Netanjahua

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRENOS - SVEČANO OTVARANJE OLIMPIJSKIH IGARA: Mnogi su zbunjeni ceremonijom