BARAK I MIŠEL ČUVAJU LEĐA KAMALI: Bivša prva dama bi zbog popularnosti mogla da odigra čak i ključnu ulogu u promovisanju Harisove

A.Vojinović

27. 07. 2024. u 07:00

DOK iz izbornog štaba republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa poručuju da on neće pristati na izbornu debatu sa Kamalom Haris sve dok je demokrate formalno ne nominuju, američkoj potpredsednici i zasad najubedljivijoj kandidatkinji za predsednika na izborima, novi vetar u leđa ulili su nekadašnji predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel.

БАРАК И МИШЕЛ ЧУВАЈУ ЛЕЂА КАМАЛИ: Бивша прва дама би због популарности могла да одигра чак и кључну улогу у промовисању Харисове

Tanjug

Bračni par Obama je poslednji, ali ne i malo značajan, u nizu zvučnih imena Demokratske partije koja su stala iza bivše senatorke iz Kalifornije, posle aktuelnog predsednika i prve dame, Džozefa i Džil Bajdena, bivšeg šefa Bele kuće i njegove supruge Bila i Hilari Klinton, nekadašnje predsedavajuće Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi, lidera većine u Senatu Čaka Šumera.

Direktor za komunikacije Trampovog izbornog štaba Stiven Čang rekao je, međutim, da kod mnogih u Demokratskoj stranci postoji snažan osećaj da je Kamala Haris, kako je rekao, "marksistička varalica koja ne može da pobedi Trampa, pa se još uvek nadaju nekom boljem". No bračni par Obama je, uoči avgustovskog glasanja za kandidata demokrata na izborima 5. novembra, poručio da su se obavezali da će učiniti sve što mogu da Harisova bude izabrana i pozvali svoje pristalice da im se pridruže.

- U vreme kada ulozi nikada nisu bili veći, ona nam svima daje razloga da se nadamo - poručila je Mišel Obama.

Bivša prva dama Mišel bi, u nastavku kampanje, mogla da odigra čak i ključnu ulogu u promovisanju Harisove, posebno zbog njene popularnosti među demokratskim biračima u SAD. Nedavna anketa je, naime, pokazala da bi Mišel bila jedini kandidatat koji bi na izborima mogao da pobedi, i Bajdena, i lidera republikanaca Donalda Trampa.

U međuvremenu, Harisova se sastala sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom u Vašingtonu, poručivši da je vreme da se rat u Gazi završi. Istakla je da neće ćutati o patnjama u Gazi usred rata između Izraela i Hamasa, rekavši da je poručila Netanijahuu da se zaključi sporazum o prekidu vatre.

- Izrael ima pravo da se brani i važno je kako to radi. Ono što se dogodilo u Gazi u proteklih devet meseci je poražavajuće - istakla je ona.

Izraelski ministar za nacionalnu bezbednost Ben Gvir je, međutim, poručio u objavi na "Iksu", posle njihovog sastanka, da do primirja neće doći:

- Rat neće biti prekinut, gospođo kandidatkinjo - poručio je Gvir.

Tramp: Rusi pobedili Hitlera

BIVŠI predsednik SAD Donald Tramp u intervjuu za "Foksu njuz" govorio je o nedavnom razgovoru sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim. "Kao što znate, pozvao me je Zelenski. Imali smo dobar razgovor. Rekao sam da moramo da prekinemo ovaj sukob. Pred vama je ratna mašina. Pobedili su Hitlera, Napoleona. Oni ratuju. Ofanziva ukrajinske vojske nije se realizovala. Koliko znam, postavili su milion mina i imali su hiljade tenkova. Govorim o Rusima", rekao je Tramp.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNA ISPOVEST: Savo je otkrio da ima maligni melanom, a spasila ga je samo jedna stvar (VIDEO)