UHAPŠENI BIVŠI ZAMENIK MINISTRA ODBRANE RUSIJE: Dmitrij Bulgakov negira krivicu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 07. 2024. u 23:10

BIVŠI zamenik ruskog ministra odbrane general Dmitrij Bulgakov, koji je uhapšen u okviru krivičnog postupka o korupciji, ne priznaje krivicu, ali je spreman da sarađuje u istrazi, rekli su policijski izvori za TASS.

УХАПШЕНИ БИВШИ ЗАМЕНИК МИНИСТРА ОДБРАНЕ РУСИЈЕ: Дмитриј Булгаков негира кривицу

Foto: Depositphotos

-On negira krivicu za koruptivni čin, ali je izjavio da je spreman da sarađuje sa istragom kako bi dokazao svoju nevinost, rekao je sagovornik agencije.

Prema organima za sprovođenje zakona, pod Bulgakovom je stvoren sistem za snabdevanje trupa suvim obrokom lošeg kvaliteta po previsokoj ceni.

Izvor je za TASS objasnio da je goveđe meso zamenjeno svinjetinom i piletinom, a energetska vrednost obroka je potcenjena.

On je ranije danas uhapšen zbog sumnje na korupciju, rekla je za RIA Novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

-Glavno istražno odeljenje Istražnog komiteta Rusije istražuje krivični slučaj korupcije, u okviru kojeg je Dmitrij Bulgakov, koji je bio na funkciji zamenika ministra odbrane od 2008. do 2022. godine, navedeno je.

Ističe se da se "trenutno sprovode istražne radnje i operativne mere na utvrđivanju uzroka i uslova koji su doprineli nezakonitim radnjama".

Bulgakov je bio odgovoran za logistiku vojske u Ministarstvu odbrane.

Sa funkcije zamenika ministra razrešen je u septembru 2022, zbog prelaska na drugo radno mesto.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Last Minute AKCIJA Popust čak do 380 evra! Iskoristite akciju i rezervišite letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone