TRESAO SE KRIM: Ukrajinci američkim oružjem udarili na skladište municije na aerodromu (VIDEO)

Novosti onlajn

27. 07. 2024. u 07:24

LOKALNI kanali na Telegramu izvestili su o snažnim eksplozijama koje su sinoć potresle aerodrom Saki na Krimu.

ТРЕСАО СЕ КРИМ: Украјинци америчким оружјем ударили на складиште муниције на аеродрому (ВИДЕО)

Foto: Tviter/@SarjveladzeZur1

Oni navode da je raketni sistem ATACMS pogodio skladište municije i uništio radarsku stanicu. Ukrajinske snage pogodile su Krim sa četiri rakete koje su isporučile SAD, ranivši dva ruska vojnika, javio je kanal Astra, pozivajući se na izvore u lokalnim službama za vanredne situacije.

Dodaje da su pogođeni skladište municije na aerodromu u gradu Novofedorivka i radarska stanica ruske protivvazdušne odbrane koja je smeštena blizu sela Šelkovičnoje u okrugu Saki. Na društvenim mrežama su se pojavili videosnmci na kojima se vide veliki požari na Krimu. Ruske vlasti nisu komentarisale navedene napade, a Kijev nije preuzeo odgovornost.

Napadi na aerodrom Saki

Krimski Telegram kanal Krimski vetar je takođe izvestio da je pogođeno skladište municije u vazduhoplovnoj bazi Saki i objavio fotografiju na kojoj se vidi plamen i dim.

Ukrajinske snage su ciljale aerodrom Saki i u januaru, kada je Mikola Oleščuk, zapovednik ukrajinskih vazdušnih snaga, rekao da je uništena kontrolna tačka okupacijske ruske vojske.

"Baza Saki! Pogodili smo sve mete! Zahvaljujem našim pilotima na izvrsnom radu!" napisao je tada Oleščuk na društvenim mrežama.

(Indeks)

BONUS VIDEO:

RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA: Nebojši Đuriću oduzeta srebrna medalja!