"NE SLUŠAM ŠTA PRIČA ZELENSKI" Lavrov poručio: Rusija neće kapitulirati

Novosti onlajn

27. 07. 2024. u 10:23

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da Rusija neće kapitulirati, te da će svi ciljevi specijalne vojne operacije biti ostvareni.

НЕ СЛУШАМ ШТА ПРИЧА ЗЕЛЕНСКИ Лавров поручио: Русија неће капитулирати

Foto Tanjug/AP/Susan Walsh

On je istakao da je trenutni stav zapadnih zemalja o Ukrajini u tome da ignorišu rusku poziciju i očekuju kapitulaciju Rusije, ali to se neće dogoditi.

- Putin je više puta govorio da je Zelenski svojim dekretom, koji je potpisan pre dve godine, sam sebi i svim službenicima zabranio da vode pregovore sa Rusijom. Ništa se ne dešava, svi se oglušuju o sve i nastavljaju da nas pozivaju da pokažemo konstruktivan pristup. U stvari, izgleda da to po njihovom shvatanju znači kapitulaciju. To se neće desiti, svi ciljevi specijalne vojne operacije biće ostvareni, u to nema sumnje - rekao je Lavrov.

On je istakao da ne sluša šta govore Vladimir Zelenski i ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba, jer su više puta govorili da su spremni za pregovore, a onda naglo menjali svoje mišljenje.

- Kuleba ne govori prvi put o tome. A nekada govori i potpuno suprotne stvari. Nedavno su govorili o pregovorima. Zelenski je spominjao spremnost da na kraju sedne za pregovarački sto sa ruskim predstavnicima. Iskreno govoreći, ja ih ne slušam - rekao je šef ruske diplomatije.

On je takođe primetio da se sada iznose brojne ideje o rešavanju sukoba u Ukrajini kada je Zapad počeo da shvata da je nemoguće pobediti Moskvu.

- Mislim da ne treba da komentarišem brojne ideje koje se sada iznose u uslovima kada Zapad shvata da je besperspektivno računati na poraz Rusije i kada Zapad sve više shvata da su Zelenski i njegov režim bezvredni - poručio je Lavrov.

Ministar je dodao da stav Kine o Ukrajini nakon posete Kulebe ostaje nepromenjen, te da ga je kineski kolega Vang Ji informisao o razgovoru sa predstavnikom Kijeva.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)