KAKAV ŠAMAR ZELENSKOM: "Ukrajina nikada neće postati članica EU ili NATO!"

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

27. 07. 2024. u 16:39

MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je danas da je rusko rukovodstvo "hiper racionalno" i da Ukrajina nikada neće moći da ispuni svoje nade da postane članica Evropske unije ili NATO.

КАКАВ ШАМАР ЗЕЛЕНСКОМ: Украјина никада неће постати чланица ЕУ или НАТО!

Foto: Profimedia

Orban je izneo predviđanje da će globalna moć biti pomerena sa "iracionalnog" Zapada ka Aziji i Rusiji, preneo je Rojters.

- U narednim dugim decenijama, možda i vekovima, Azija će biti dominantni centar sveta - rekao je Orban aludirajući na Kinu, Indiju, Pakistan i Indoneziju kao buduće velike svetske sile.

Foto: Tanjug/AP

Obraćajući se etničkim Mađarima na festivalu u gradu Baile Tusnad u susednoj Rumuniji, Orban je kazao da je, za razliku od "slabosti" Zapada, pozicija Rusije u svetskim poslovima racionalna i predvidljiva, rekavši da je ona pokazala ekonomsku fleksibilnost u prilagođavanju zapadnim sankcijama.

On je dodao da Ukrajina nikada neće postati članica EU ili NATO jer Evropljani nemaju dovoljno novca za to.

- EU treba da se odrekne svog identiteta kao političkog projekta i postane ekonomski i odbrambeni projekat - istakao je Orban.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)