TRILATERALNA SARADNJA POSTALA JE ČVRŠĆA : Ministi odbrane Japana, SAD i Južne Koreje potpisali memorandum

Novosti online

28. 07. 2024. u 10:07

MINISTRI odbrane Japana, SAD i Južne Koreje danas su potpisali memorandum o trilateralnim odbrambenim odnosima usled nuklearnih raketnih pretnji Severne Koreje, kao i drugih regionalnih izazova po bezbednost.

ТРИЛАТЕРАЛНА САРАДЊА ПОСТАЛА ЈЕ ЧВРШЋА : Министи одбране Јапана, САД и Јужне Кореје потписали меморандум

Foto: Tanjug

- Potpisivanjem ovog memoranduma, naša trilateralna saradnja postala je čvršća i neće popustiti, čak ni pred promenjenim međunarodnim okolnostima - rekao je novinarima japanski ministar odbrane Minoru Kihara posle sastanka sa američkim kolegom Lojdom Ostinom i južnokorejskim ministrom Šin Von Sikom u Tokiju.

- Sporazumima u okviru memoranduma, koji su već stupili na snagu, predviđeno je održavanje godišnjih sastanaka na ministarskom nivou, kao i bliska razmena informacija o severnokorejskim raketama - naveo je Kihara.

Naredni trilateralni sastanak ministara biće održan u Južnoj Koreji sledeće godine. Trojica ministara su u zajedničkom saopštenju izrazili “ozbiljnu zabrinutost zbog rastuće vojne i ekonomske saradnje Pjongjanga i Moskve, istovremeno se obavezavši da će odvratiti nuklearne i raketne pretnje Severne Koreje.

(Tanjug)

BONUS VIDEO:

DOM SRPSKIH OLIMPIJACA: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio Srpsku kuću u Parizu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZABORAVLJENA SRPSKA IMENA: Pogledajte kako su se zvali naši preci prema turskom popisu iz 1455. godine (FOTO)