VELIKA ORGANIZACIJA SE ŠIRI? Još jedna zemlja izrazila želju da se priključi BRIKS-u

Jovana Švedić

28. 07. 2024. u 11:47 >> 12:44

RUSIJA pozdravlja interesovanje Malezije za BRIKS i pomoći će u promovisanju tog interesa, izjavio je u nedelju ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

ВЕЛИКА ОРГАНИЗАЦИЈА СЕ ШИРИ? Још једна земља изразила жељу да се прикључи БРИКС-у

Foto: EPA

- Malezija je izrazila interesovanje za jačanje kontakata sa BRIKS-om. Aktivno podržavamo ovaj interes i, kao predsedavajući, pomoći ćemo da promovišemo ovaj interes. - rekao je ministar na konferenciji za novinare posle posete Maleziji, prenosi Sputnjik.

Ranije je Lavrov pozvao premijera Datuka Serija Anvara Ibrahima u Putrajaji gde su razgovarali o želji Malezije da se pridruži organizaciji BRIKS.

Bernama je izvestila da je premijer Datuk Seri Anvar Ibrahim rekao da je Malezija poslala zahtev Rusiji za pridruživanje međuvladinoj organizaciji BRIKS-a.

Rusija je predsedavajući organizacije koja takođe okuplja Brazil, Indiju, Kinu, Južnu Afriku, Egipat, Etiopiju, Iran i Ujedinjene Arapske Emirate (UAE).

Sputnjik je izvestio da je Lavrov malezijskom lideru poklonio knjige, uključujući dela Aleksandra Puškina i drugih ruskih pisaca, kao i dela malezijskih pesnika prevedena na ruski kada je upoznao Anvara.

Odvojeno, Sputnjik je takođe preneo da je Lavrov, na sastanku sa Mohamadom u nedelju, podsetio Mohamada na njegov poziv da poseti Rusiju, o čemu su razgovarali juče i prekjuče.

Mohamad i Lavrov prisustvovali su jednonedeljnom 57. sastanku ministara inostranih poslova ASEAN-a (AMM) i povezanim sastancima u Laosu, koji je završen juče Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je u zvaničnom Telegramu saopštilo da su tokom sastanka oba ministra spoljnih poslova razmenila i beleške o uspostavljanju saradnje između Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova Rusije i Instituta za diplomatiju i međunarodne odnose MIP Malezije.

BONUS VIDEO:

RUSKI FAJTER NAPADA UKRAJINSKE CILjEVE: Pogledajte Su 25 u akciji


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE ZAPANJIO SRPSKE OLIMPIJCE! U punoj ratnoj opremi stajao na obali Sene i pozdravljao Srbe - evo i zašto (VIDEO)