AMERIČKI MEDIJI O HAOSU NA FRONTU: Nedostatak resursa i komandne greške – VSU se žale na „kritičnu“ situaciju na frontu (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 07. 2024. u 18:00

SVE veće poteškoće ukrajinskih oružanih snaga, uključujući nedostatak oružja i vojnika, kao i velike promene u operativnom planiranju ruskih snaga, prepoznaju i međunarodni stručnjaci i ukrajinska vojska, piše Vašington post.

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ О ХАОСУ НА ФРОНТУ: Недостатак ресурса и командне грешке – ВСУ се жале на „критичну“ ситуацију на фронту (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP



Vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine opisuje situaciju kao "kritičnu", ukazujući da na liniji fronta vlada "ozbiljan haos".

Na pozadini sve novih uspeha ruskih snaga, čak i ukrajinska vojska priznaje da je Rusija sve bliža postizanju pobede u sukobu, piše Vašington Post. Kako navodi izdanje, na ovaj zaključak ih primorava sve veći nedostatak naoružanja i vojnika u Oružanim snagama Ukrajine, kao i velike promene u operativnom planiranju ruskih snaga.

Narednik ukrajinske vojske poznat kao "Bart" (56) opisao je situaciju kao "kritičnu", rekavši da je na liniji fronta "ozbiljan haos". Prema njegovim rečima, to je, između ostalog, posledica pogrešnih odluka menadžmenta.

Sa ovom ocenom se slažu i stručnjaci. Oni ukazuju na sve veće poteškoće ukrajinskih oružanih snaga i povezuju ih sa nevoljnošću Ukrajinaca da se priključe vojsci i predsedničkim izborima u SAD zakazanim za novembar. Osim toga, smatra vojna analitičarka Kerolajn Hird, ruske snage „uče da pokreću istovremene i međusobno pojačavajuće ofanzivne akcije i održavaju stalni pritisak na ukrajinske resurse“.


(russian.rt.com/inotv)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE NEPRIMERENO! STVARNO NE RAZUMEM! Novak Đoković u čudu posle prvog meča na Olimpijskim igrama