PRETNJE SMRĆU IZRAELSKIM SPORTISTIMA: Francuska policija vodi istragu, Šin Bet obezbeđuje takmičare na Olimpijadi

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 07. 2024. u 19:20

FRANCUSKA policija otvorila je istragu o pretnjama smrću koje su primila trojica izraelskih sportista na Olimpijskim igrama u Parizu, saopštila je danas kancelarija pariskih tužilaca.

ПРЕТЊЕ СМРЋУ ИЗРАЕЛСКИМ СПОРТИСТИМА: Француска полиција води истрагу, Шин Бет обезбеђује такмичаре на Олимпијади

Foto: Profimedia/Vikipedija

U saopštenju se navodi da službenici za borbu protiv sajber kriminala takođe istražuju objavljivanje ličnih podataka sportista na društvenim mrežama u petak.

Tužioci su zatražili da se ti podaci uklone sa društvenih mreža, preneo je Rojters.

Izraelska sajber uprava saopštila je u četvrtak da je otkrila da su iranski hakeri kreirali društvene mreže za objavljivanje ličnih podataka članova izraelske delegacije na Olimpijadi i da su im slali preteće poruke.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac upozorio je istoga dana francuskog kolegu o potencijalnoj zaveri koju navodno podržava Iran i koja je usmerena na izraelske sportiste i turiste tokom Olimpijskih igara u Parizu.

Izraelski sportisti na Igrama imaju pratnju elitnih taktičkih jedinica i obezbeđena im je 24-časovna zaštita, a u tome učestvuje i izraelska bezbednosna služba Šin Bet.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK NIJE HTEO DA PREĆUTI! Đoković otkrio kako se tačno osećao kada je video da Rafael Nadal nosi olimpijsku baklju na otvaranju Igara